Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Bilferien hitter stadig blandt danskerne

5. november 2019

Selvom Ryan air stadig flyver en hel del danskere på sommerferie i Europa, så har dog ikke fået danskerne til at droppe kør-selv ferien.

Samtidig vil vi gerne passe på vores kære jord og miljøet, og her kan det klart betale sig at droppe flyveren, og nyde tiden i naturen på en campingplads eller på skiferie.

"Bilrapporten 2015" - En populær rejsemåde
I 2015 viste undersøgelsen "Bilrapporten 2015" at 63 procent af danskerne planlægger selv at tage bilen på ferie, hvilket var en stigning på 20 procent fra 2014.

Den såkaldte ”Bilferierapport 2015”, der som navnet hentyder, er en rapport om danskernes mange forskellige bilferievaner, udarbejdet af rederiet Stena Line.

Til udarbejdelsen af rapporten har man haft fat i over 1000 personer, som har svaret på diverse spørgsmål om kør-selv ferie. Undersøgelsen viste blandt andet, at ca. 300.000 danskere ville pakke bilen og køre på sommerferie i 2015.

Populære rejsemål på kør-selv ferien
Det fremgik yderligere i rapporten, at lande såsom Tyskland er det sted, som 60 procent danskere foretrækker, når de søger efter kør-selv ferie. Herefter følger lande som Italien, Frankrig og Østrig. Endvidere ligger Sverige og Norge også forholdsvis højt på popularitetslisten over lande, som vi godt kan lide at tage på ferie til.

Fordelene ved kør-selv ferien
De adspurgte i rapporten har blandt andet fået spørgsmålet om, hvorfor man foretrækker bilferie frem for andre rejseformer, hvortil mere end 80 procent svarer, at kør-selv ferie giver dem større frihed og fleksibilitet. 

67 procent af de adspurgte mener derudover, at man ved kør-selv ferie har større mulighed for at få spontane oplevelser - eksempelvis ved at udforske de mange seværdigheder og oplevelser, som landene har at byde på. 

Dertil svarer danskere, at små ting såsom indkøb bliver væsentligt nemmere og muligheden for at købe souvenirs med hjem.

Husk miljøet! Rejs med god samvittighed og frihed
Sidst men ikke mindst så skal vi ikke glemme vores miljø! Det er bevist, at hvis man pakker bilen med mere end 2 personer, så kan man spare ufattelig meget på "miljø-kontoen", og hvem vil ikke holde ferie med bedre samvittighed! 

Så fyld bilen op med familie eller venner og tag turen ned gennem Europa og nyd en campingferie i Italien eller i Tyskland eller book en ferielejlighed Frankrig eller oplev helt vidunderlige Kroatien

I kan også vælge at tage på kør-selv skiferie nordpå til vores svenske eller norske naboer og nyd en fantastisk skiferie i Norge eller skiferie i Sverige!

Bilferien er kun blevet mere og mere populær - og det forstår vi helt udmærket!