Bilferien hitter stadig blandt danskerne
Kan vi hjælpe?
7010 4343

Bilferien hitter stadig blandt danskerne

22. april 2015

Da Ryanair nu er begyndt at flyve danskere på ferie til hele Europa fra Københavns Lufthavn, har dette resulteret i, at man nu kan få billigere flybilletter end nogensinde før.  Dog har dette ikke fået danskerne til at droppe kør-selv ferien.

I 2015 viser undersøgelser nemlig, at næsten 25 procent af danskerne planlægger selv at tage bilen på ferie.

Dette kan læses i den såkaldte ”Bilferierapport 2015”, der som navnet hentyder, er en rapport om danskernes mange forskellige bilferievaner, udarbejdet af rederiet Stena Line.

Til udarbejdelsen af rapporten har man haft fat i over 1000 personer, som har svaret på diverse spørgsmål om kør-selv ferie. Undersøgelsen viser blandt andet, at 25 procent af de adspurgte regner med selv at køre på ferie i 2015.

Yderligere fremgår det i rapporten, at lande såsom Tyskland er det sted, som 60 procent danskere foretrækker, når de søger efter kør-selv ferie. Herefter følger lande som Italien, Frankrig og Østrig. Endvidere ligger Sverige og Norge også forholdsvis højt på popularitetslisten over lande, som vi godt kan lide at tage på ferie til.

De adspurgte i rapporten har blandt andet fået spørgsmålet om, hvorfor man foretrækker bilferie frem for andre rejseformer, hvortil mere end 80 procent svarer, at kør-selv ferie giver dem større frihed og fleksibilitet. 67 procent af de adspurgte mener derudover, at man ved kør-selv ferie har større mulighed for at få spontane oplevelser - eksempelvis ved at udforske de mange seværdigheder og oplevelser, som landene har at byde på. Dertil svare danskere at små ting såsom indkøb bliver væsentligt nemmere og muligheden for at købe souvenirs med hjem.