Er din bil klar til skiferien?
Kan vi hjælpe?
7010 4343

Er din bil klar til skiferien?

16. december 2014

10 huskeregler til bilferien

Det er det vigtigt, at du i god tid inden skiferien, har styr på reglerne for sikkerhedsudstyr, dæk, motorvejsmærkater samt kender alle de gode råd om kørsel i frost og sne. Først og fremmest, fordi det er vigtigt for sikkerheden, men også fordi køreturen frem til dit skisted gerne må ske så gnidningsfrit som muligt.

God skiferie og kør forsigtigt! - Også på pisterne!

Her følger 10 vigtige huskeregler som du skal være opmærksom på:

1. Husk vinterdækkene! 

Det er vigtigt at være opmærksom på, at Tyskland nu har gjort det lovpligtigt at have vinterdæk på bilen, når føret på de tyske veje kræver det.   

2. Snekæderne er påbudt! 

Husk dem - også selv om det kan være et helvede at sætte dem på.  I nogle lande kan det være påbudt at køre med snekæder i bjergene   

3. Kender du motorvejsmærkaterne? 

Du kan godt prøve at snige dig ned gennem Europa uden, men du kommer til at betale en rigtig pæn bøde, når det bliver opdaget. Du skal blandt andet have motorvejsmærkatet på, hvis du skal på skiferie i Østrig, Schweiz, Slovenien og Bulgarien. Eksempelvis koster 10 dage på de østrigske motorveje 60 kr. Du kan købe mærkater hos både FDM og på tankstationerne i de respektive lande.   

4. Sikkerhedsudstyr?

I stort set alle de Europæiske lande er advarselstrekanten lovpligtig. Brandslukker, sikkerhedsvest og førstehjælpskasse anbefales at have med sig i bilen.  

5. Hvordan er det nu med vinduesviskerne? 

En skarp vintersol og en forrude, der ser ud som om den er vasket med havregrød, kan blive en fatal kombination.   

6. Er der køler- og sprinklervæske på? 

Fyld tanken op og hav endelig en ekstra dunk i bagagerummet. Den skal kunne klare ned til mellem minus 25º og minus 35º celsius. Og sørg endelig for også at have en ekstra dunk sprinklervæske i bagagerummet.   

7. Dit batteri holder ikke evigt! 

De lavere temperaturer kræver et større strømforbrug til lys, elruder, ventilationsanlæg, sædevarme og vinduesviskere. Så tjek gerne tilstanden hos dit batteri, så du ikke kommer ud for, at bilen pludselig ikke kan starte.   

8. Kør i god tid! 

Giv jer god tid til at komme sikkert frem på de potentielt sneglatte eller skøjtebane-agtige veje.   

9. "Uden mad og drikke, duer helten ikke" 

Drop sukkerprodukterne og sats i stedet på rugbrød og frugt. Det kan være en hård og lang tur, specielt hvis der er børn på bagsædet, så I har brug for al den gode energi, I kan få.   

10. Nyd turen! 

Gør et stop indimellem. Ikke bare for at få børnene til at tisse af, men også for at alle kan bevæge sig lidt.