Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Regler for vinterkørsel i udlandet

Norge 
Det er ikke lovpligtigt at have vinterdæk på bilen, man skal dog have tilstrækkelig vejgreb i føret. Dette betyder i praksis, at vinterdæk skal monteres, hvis føret er vinterligt. Pigdæk må anvendes i perioden 1/11 til påske, og disse skal dog være monteret på alle hjul. I Oslo og Trondheim er der pålagt en ekstra vejafgift på biler med pigdæk.  

Sverige 
Det er påbudt ved at lov at have monteret vinterdæk i perioden 1/12 til 1/4. Er vejene våde og temperaturen under 0 grader, skal de også være monteret. Pigdæk er tilladt i perioden 1/10 til 15/4. Du må gerne benytte dig af snekæder, såfremt forholdene kræver det.

Schweiz 
Lovgivningen er her lidt kryptisk. Vinterdæk er ikke påkrævet, men din bil bør dog være i stand til at klare vinterens strabadser, og vurderes det, at den ikke kan det, kan du risikere at modtage en bøde.  

Du kan montere pigdæk i perioden 1/11 til 30/4, men disse må ikke anvendes på motorvejene. Snekæder kan i visse områder være påkrævet, og angives ved skiltning. 

Østrig 
Vinterdæk skal være monteret i perioden 1/11 til 15/4, hvis vejene er dækket af sne, slud eller is. Pigdæk er lovlige i perioden 1/10 til 31/5, men dette gælder dog kun for køretøjer under 3,5 tons. Vælger du at montere pigdæk, skal du sætte et specielt mærkat i bagruden, der viser andre bilister, at du har dem på. Denne kan du købe ved de lokale tankstationer.  

Det kan i visse områder være påkrævet, at du monterer snekæder, og her anbefales det, at du maksimalt kører 50 km/t.

Frankrig 
Vinterdæk er ikke lovpligtige, men det anbefales dog at montere dem. Det er tilladt at køre med pigdæk i perioden november til og med marts.  Det kan i visse områder også være påkrævet, at du påfører snekæder, dette anvises ved skiltning. 

Italien
Det er ikke påbudt at montere vinterdæk - dog med undtagelse af Aostadalen. Her skal bilen have enten have monteret vinterdæk eller også skal snekæder medbringes.  

Pigdæk er tilladt i perioden 15/11 til 15/3.  

Tyskland 
Vinterdæk skal være monteret, når der er is og/eller sne på vejene. Det er ikke tilladt at montere pigdæk, men du kan benytte dig af snekæder. Med disse monteret, må du dog højest køre 50 km/t.

Kilde: Rådet for større dæksikkerhed

Relaterede artikler...

Hold tyvene væk!

- Kom tyvene i forkøbet!

Vigtige dokumenter

- Få styr på alle de vigtige papirer!