Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Rejseoplevelser giver lykke

5. november 2019

Nye undersøgelser viser, at folk, som bruger deres penge på oplevelser og ferier, er lykkeligere end folk, som bruger deres penge på materielle goder. Så hvis du nogensinde skulle komme i tvivl om, hvorvidt fx overskudsskatten skal bruges på en ferie eller en ny fladskærm, så får du altså mest lykke for pengene, hvis du vælger ferien.

Forskere har fundet ud af, at vi overordnet set bliver mere lykkelige af at bruge vores penge på rejser og fede oplevelser. Dog vælger mange stadig at bruge penge på materielle ting, da de underbevidst tror, at de får mere for sine penge på den måde.

Professor ved San Francisco’s State University, Ryan Howell, siger: ”Hvis man eksempelvis køber en bil til 100.000 kroner, så ved man præcis hvad den er værd, og hvad man har fået for sine penge. I forhold til en ferie, har vi svært ved at vurdere den økonomiske værdi”, forklarer professoren.

I undersøgelserne har man blandt andet stillet spørgsmål til en lang række mennesker både før og efter køb.

Før købene svarede de fleste af deltagerne, at de var overbevidst om, at de ville blive mere lykkelige ved at købe en ferie eller oplevelse, men at det ville give mest økonomisk mening, hvis de brugte pengene af på ting.

Sagt på en lidt anden måde, så holder minderne fra en ferie længere end nye sko! :-)

Endnu en undersøgelse foretaget af bl.a. psykologiprofessor Thomas Gilovich (Kilde: Alleud), har også påvist at oplevelser gør os mere lykkelige end materielle ting.  Her er en liste over forklaringerne:

  1. Glæden ved materielle ting aftager hurtigt
  2. Oplevelser bliver en del af din identitet
  3. Ejendele skaber ikke relationer - det gør oplevelser
  4. Selv små øjeblikke er mindeværdige - oplevelser skaber lykke både før, under og efter.
  5. Ting skaber stress
  6. Oplevelser giver nye perspektiver
  7. Det er ikke sjovt at deltage i kapløbet om de nyeste ting

Samtidig er socialt samvær også en vigtig faktor og ofte er det rejserne som bringer os tættere sammen, både som familie, par eller venner. Hos Dansk Bilferie gør vi en dyd ud af at skabe de bedste rammer og muligheder for en fantastisk ferie.

Både campingferier og skiferier er en vidunderlig måde at være sammen på! På campingferien får I rig mulighed for at kombinere afslapning/badeferie med kultur/historie og aktiviteter, og på skiferier er der masser af sjove oplevelser, samvær og frisk bjergluft, som virkelig også er med at give helt fantastiske ferieminder.

Bestil din næste rejseoplevelse her hos Dansk Bilferie.