Rejseoplevelser giver lykke!
Kan vi hjælpe?
7010 4343

Rejseoplevelser giver lykke

30. april 2015

Nye undersøgelser viser, at folk, som bruger deres penge på oplevelser og ferier, er lykkeligere end folk, som bruger deres penge på materielle goder. Så hvis du nogensinde skulle komme i tvivl om, hvorvidt fx overskudsskatten skal bruges på en ferie eller en ny fladskærm, så får du altså mest lykke for pengene, hvis du vælger ferien.

Forskere har fundet ud af, at vi overordnet set bliver mere lykkelige af at bruge vores penge på rejser og fede oplevelser. Dog vælger mange stadig at bruge penge på materielle ting, da de underbevidst tror, at de får mere for sine penge på den måde.

Professor ved San Francisco’s State University, Ryan Howell, siger: ”Hvis man eksempelvis køber en bil til 100.000 kroner, så ved man præcis hvad den er værd, og hvad man har fået for sine penge. I forhold til en ferie, har vi svært ved at vurdere den økonomiske værdi”, forklarer professoren.

I undersøgelserne har man blandt andet stillet spørgsmål til en lang række mennesker både før og efter køb.

Før købene svarede de fleste af deltagerne, at de var overbevidst om, at de ville blive mere lykkelige ved at købe en ferie eller oplevelse, men at det ville give mest økonomisk mening, hvis de brugte pengene af på ting.

Sagt på en lidt anden måde, så holder minderne fra en ferie længere end nye sko :)

Læs artiklen her eller bestil din næste rejseoplevelse her hos Dansk Bilferie.