Kan vi hjælpe?
7010 4343

Spørgsmål og svar vedr. corona og rejser

Vi tilbyder gratis afbestilling helt uden beregning

Rejsemuligheder

Kan jeg rejse til sommer?

Ja, Udenrigsministeriet har ophævet rejserestriktionerne fra den 26. juni, således at du med et Coronapas kan rejse til andre EU lande. Se Udenrigsministeriets rejsevejledninger her.

Coronapasset er gældende ved:

1) Negativ PCR coronatest foretaget maks. 48-72 timer før ankomst afhængig af land. (Udenrigsministeriet har 1. juli oplyst at kun PCR test er gyldig i forhold til EU coronapas)
2) Færdigvaccineret.
3) Tidligere smittet inden for 6 måneder.

I EU vil det således ikke være et krav, at man er vaccineret for at kunne rejse til sommer.

HUSK vi tilbyder gratis corona afbestilling og 100% refundering- uden beregning. Læs mere her

Kan jeg kun rejse hvis jeg er vaccineret?

Nej, alle med et Coronapas* kan rejse fra den 26. juni.

Rejser for personer som er færdigvaccineret, har dog mulighed for fra 1. maj at rejse til orange lande uden at skulle testes, eller gå i karantæne efter hjemkomst til Danmark. Dvs. for vaccinerede frarådes rejser ikke længere til orange EU lande.

Bemærk, der kan gælde særlige regler for indrejser til bestemte lande.  Klik her og indsæt din lande under rejseplanen for at se, hvilke regler der gælder.

*Udenrigsministeriet har 1. juli oplyst, at kun PCR test er gyldig i forhold til EU coronapas.

Coronatest på rejsen

Skal jeg testes på ferien eller når jeg skal hjem?

Du skal fremvise en negativ Coronatest ved indrejse til dit ferieland efter den 26. juni. Testen skal være foretaget inden for 48 timer før ankomst. Du skal ikke fremvise negativ test for de lande i EU, som du rejser igennem på ud- og hjemrejsen, dvs. såkaldte transitlande. Se regler for de enkelte lande længere nede på siden.

Er du bosiddende i Danmark skal du i forbindelse med hjemrejsen kun lade dig teste seneste 24 timer efter hjemkomst hvis du ankommer fra et orange land og ikke er færdigvaccineret.

Bemærk det er i de enkelte lande muligt at få foretaget en hurtigtest mod betaling. Fx. i Italien tilbyder de fleste apoteker test.

Gratis afbestilling

Kan jeg afbestille min ferie?

Ja, vi tilbyder gratis afbestilling på stort set alle boliger helt uden beregning (skal fremgå af fakturaen), såfremt du ikke kan rejse fordi Udenrigsministeriet fraråder rejser til din feriedestination / region. Gratis afbestilling gælder de boliger hvor logo med gratis afbestilling er vist. Klik på linket nedenfor for at læse mere om gratis afbestilling.

Restriktioner

Hvilke restriktioner gælder på min feriedestination?

Fra 26. juni har Udenrigsministeriet stort set gjort hele Europa grøn, som muliggør rejser med et Coronapas. 

Vi har alle efterhånden vænnet os til at bruge mundbind, holde afstand og bruge håndsprit. Nogle af disse restriktioner kan stadig være gældende til sommer i butikker mm. som vi kender det fra Danmark. Dog skal man ikke bruge mundbind udendørs mere i Sydeuropa.

Præcis som sidste sommer forventes det også i år, at ferien kan afvikles på næsten normal vis. 

Nedenfor kan du se hvilke restriktioner, som er gældende for din feriedestination. Bemærk, siden opdateres jævnlig og bør derfor tjekkes kort inden afrejse:Hvilke restriktioner gælder på feriestedet?

På feriestedet / campingpladsen vil man med stor sandsynlighed stadig skulle holde afstand, anvende mundbind i butikker og på restauranter osv. Men derudover er forventningen, at ferien kan afvikles på næsten normal vis. 

Man skal ikke bruge mundbind ved poolen eller på stranden.

De gæster som rejste sidste sommer meldte alle tilbage at de havde haft en dejlig ferie uden nogen form for problemer i forhold til Corona og restriktioner.

Ovennævnte restriktioner er alle ting som er blevet en naturlig del af hverdagen i Danmark og som ikke skaber de store problemer og udfordringer.

Sikkerhed

Er kør-selv camping en sikker ferieform?

Vi mener kør-selv og camping, er en meget sikker ferieform i disse tider:

1) Du kører i egen bil, og er ikke afhængige af fly og krav om test, inden man skal flyve. Her sætter du dig bare ind i din bil, og kører hjem, når du ønsker det.

2) Du bor i din egen bolig uden at behøve at komme i tæt kontakt med andre end din familie.

3) På en campingferie er man primært udenfor med plads og masser af frisk luft