Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Tips og råd til kør-selv ferie

5. november 2019

Kør-selv ferie er i høj grad populært blandt børnefamilier, men for de fleste er der alligevel en række ting, man ikke umiddelbart tænker over, når man rejser med børn. I nedenstående artikel deler marketingchef Lars Lyhne Jensen fra Dansk Bilferie ud af nyttige tips og råd, der er med til at gøre bilturen lettere og sjovere for både store og små.

Nye undersøgelser viser, at danskerne stadigvæk er tilbøjelig til at vælge bilen, når de skal på sommerferie. Det er dog ikke altid sikkert, at fx børnene synes, at det er lige sjovt at køre langt, når familien drager syd- eller nordpå.

Som det fremgår i artiklen, kan små børn ikke køre lige så langt som voksne. En rejse til Norditalien, en af danskernes foretrukne feriedestinationer, tager omkring 14 timer. Derfor bør man have en plan for de små, som skal være med til at sørge for, at alle kan få en god tur.

Nogle af de særligt populære sommerferie-destinationer hos Dansk Bilferie er Gardasøen i Norditalien samt de mange fantastiske campingpladser langs Adriaterhavet.

Det anbefales bl.a. at tage mange små pauser i stedet for færre store. I de små pauser kan man røre sig lidt, eksempelvis med en bold. Derudover kan det varmt anbefales at tage en overnatning på turen.

Det mest udbredte er et kort visit på hotel/motel med en nats søvn, morgenmad og så afsted igen, men det er faktisk også en god mulighed for at få en oplevelse på vejen – tag eksempelvis to overnatninger i Paris og brug dagen på kultur, besøg Zürich, der ligger i naturskønne omgivelser eller book et hotel med en lille pool.

Muligheder er der masser af, og fordelen ved bilferien frem for fly er netop, at man har mulighed for fleksibilitet og selv kan bestemme tempoet.

Andre gode råd fra Lars Lyhne er, at man inden afrejse tjekker, hvornår der er myldretid på de tyske motorveje, så man kan undgå de værste kødannelser, samt at man får pakket bilen korrekt med de tunge ting længst fremme i bagagerummet og med mad og tøj til eventuelle overnatninger undervejs øverst.

Husk i øvrigt at udnytte at I har bilen med jer på ferie, hvilket giver mulighed for at udforske området, hvor I bor og besøge en masse spændende seværdigheder.

Alt dette gælder selvfølgelig også, hvis man vælger at tage bilen på skiferie. Her er det også utrolig populært at tage på kør-selv-ferie, så man nemt bare kan smide skiene i tagboksen, og så har man bilen med, hvilket ofte kan være en fordel på skiferien, hvis man ønsker at køre ud og opleve andre skiområder.

De mest populære kør-selv skiområder er i Wagrain (Østrig), Hafjell (Norge) samt Åre (Sverige).