Undgå skiskader på jeres næste skiferie!
Kan vi hjælpe?
7010 4343

Hvad kan I gøre for at undgå skiskader på jeres næste skiferie?

05. oktober 2015

Bliv klogere og læs med her:

Mange tror at en skiferie ikke kræver det store fysiske arbejde for kroppen, men denne teori viser sig hurtigt at kunne afblæses! Hvis man ikke er i tilstrækkelig form, vil man hurtigt kunne redde sig en skiskade og dermed også en afslutning på skiferien, som hurtigt kan tage fokus fra den ellers gode skiferie.  

Vi har samlet 5 gode råd til, hvordan I bedst muligt undgår skiskader:  

  1. God kondition  
  2. Effektiv styrketræning
  3. Udstrækning og afspænding 
  4. Søvn og hvile
  5. Kend din grænse – overanstreng ikke kroppen den sidste dag!  

Følg disse råd:

God kondition drejer sig simpelthen om, at man sørger for at få pulsen op mindst et par gange om ugen. Det er vigtigt at træne sin krop op til at kunne modstå den belastning, som opstår når man løber på ski. Det svarer lige så vel til, at man ikke løber et maraton uden lang tids træning forinden. 

Effektiv styrketræning er nødvendigt, da de muskler vi bruger på ski og snowboard, ikke er lig de muskler, vi bruger i dagligdagen. God forebyggende styrketræning vil gøre det væsentligt lettere for jer at kontrollere skiene. Desuden anbefaler vi også, at I fokuserer ekstra meget på knæene, da det oftest er dem, som bliver udsat for meget belastning, når man løber på ski.   

Udstrækning og afspænding under ferien er særdeles vigtigt, hvis man vil kunne løbe 7 dage på ski. Dette vil gøre at I er mindre ømme dagen efter, og derfor let snupper den næste dag på ski uden problemer. 

Søvn og hvile kommer i forlængelse af ovenstående. Hvis I ikke er vant til at bevæge jer så mange dage i træk, er det specielt vigtigt at I også giver kroppen ro. Dette gøres ved at sove et højt antal timer.     

Kend din grænse – overanstreng ikke din krop den sidste dag! På sidste dagen er det klart, at kroppen er ved at være slidt. Det er derfor vigtigt, at man ikke udfordrer sig selv mere end højst nødvendigt.     

Rigtig god skiferie og pas på jer selv og hinanden på løjperne!  

Læs mere om, hvordan du kan undgå skader på skiferien her: 

Forslag til træningsprogram: