Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Kundeservice - Værd at vide

Sommer og vinter

Antal personer

Som udgangspunkt, står der under hver ferieboligtype, hvor mange personer, der maks. kan være i boligen. Dette antal er ALLE personer (også babyer). Boliger, telte og mobilhomes lejet gennem Dansk Bilferie må ikke bebos af flere personer, end der er angivet på rejsebeviset, personer som ikke er angivet på rejsebeviset har pladserne ret til at afvise. Derfor er det vigtigt, at give Dansk Bilferie besked om evt. ændringer af antal deltagere.

Afstande

Bemærk, at afstand til strande, faciliteter m.v. altid er korteste mål fra feriestedet (sommerdestinationer). I forhold til hytteområder på vores skidestinationer, er afstande til centrum, lift, piste, indkøb m.m. vejledende og kan variere, i forhold til hvor ferieboligen er placeret i f.eks. hytteområdet.

Ankomst og afrejse

Ved ankomst og afrejse er det receptionen, du skal henvende dig til. For mindre feriesteder gælder andre vilkår, se voucher for mere information. For hver enkelt bolig fremgår det af voucheren, i hvilke tidsrum I kan ankomme og afrejse. Er det ikke muligt at ankomme indenfor denne tidsramme, kontaktes receptionen/ejeren pr. telefon. Ejeren udleverer nøglen, og viser dig tilrette og I aftaler, hvor og hvornår nøglen afleveres ved afrejse. Samtidig betales eventuel depositum, som tilbagebetales ved afrejse. På større feriesteder, skal I henvende jer i receptionen angående udlevering af nøgle og andre praktiske forhold. I nogle tilfælde vil der på vejbeskrivelsen være skrevet en »nøgle-adresse« (nøgleboks), og så er det her nøglen afhentes. Bemærk, at der kan forekomme ventetid ved check-in i højsæsonen.

Aircondition

Det skal fremgå af jeres faktura og voucher, hvis der er aircondition i boligen. Det vil enten stå som inklusiv, en mulig ekstraomkostning eller en obligatorisk ekstra omkostning. I højsæsonen kan der p.g.a. den enorme strømbelastning forekomme udsving i strømforsyningen, husk derfor at slukke for airconditionen, når I ikke er i boligen.

Badetøj og badehætter

På de fleste campingpladser i Italien har myndighederne bestemt, at der skal bæres badehætte. På mange campingpladser i Frankrig skal der bæres traditionelt badetøj i poolen, dette kan også forekomme i Italien.

Bekræftelse

Det er lejerens eget ansvar, ved modtagelsen af faktura og voucher at kontrollere, at alle oplysninger stemmer overens med det bestilte. Ved tvivlsspørgsmål, skal der straks rettes henvendelse til Dansk Bilferie.

Betaling

Er der mindre end 8 uger til afrejse skal du deponere feriens pris med det samme, da rejsen er bindende, når den bliver bekræftet. Nogle bestillinger er på forespørgsel, og først når den endelige bekræftelse kommer, sender vi faktura og girokort – der kan gå op til 3 dage fra bestillingen til bekræftelsen. Fakturaen bedes kontrolleret straks ved modtagelsen. Se venligst vores lejebestemmelser vedrørende ændringer af rejsen efter betaling.

Betaling med Dankort/Mastercard

Der kan betales med Dankort/Mastercard på danskbilferie.dk – betaler du på denne måde, er du altid sikret mod misbrug. De data, du oplyser i forbindelse med et køb betalt med betalingskort, er krypterede (Secure Socket Layer). Hverken Dansk Bilferie eller andre har mulighed for at læse disse data. Beløbet for ferien trækkes først, når ferien er endelig bekræftet. Der kan aldrig trækkes et større beløb, end det du har godkendt ved indtastningen.

Bilen

På campingpladser og i ferieparker er det til hver bolig, som udgangspunkt, kun tilladt at medtage 1 bil pr. bolig uanset størrelsen. Hvis man ankommer i 2 biler, kan man på nogle pladser mod betaling parkere ved boligen ellers skal den 2. bil stå på parkeringspladsen uden for pladsen/parken. På nogle pladser koster dette ekstra. BEMÆRK, at det ikke er på alle pladser, at bil 1 kan parkeres ved siden af boligen. Husk altid den originale registreringsattest til bilen. Ved ferier til skidestinationer skal I være opmærksomme på, at det er førerens ansvar at være bekendt med de lovpligtige forhold vedrørende dæk, snekæder og udstyr i bilen. I særlige kolde perioder skal I være opmærksomme på, at bilens disel/benzin tanket i Danmark ikke har samme frysepunkt, som f.eks. i Norge/Sverige. Dansk Bilferie anbefaler, at der altid medbringes snekæder til vores skidestinationer.

Billeder

Billeder er i nogle tilfælde typebilleder / vejledende og indretning m.m. kan afvige fra illustrationen. Billeder under boligbeskrivelser på vores campingpladser er typebilleder - indretning og interiør kan variere fra det viste billede.

Boligens udstyr

Bemærk, at indretning og udstyr i boligen varierer meget fra land til land. Vær i øvrigt opmærksom på, at standard og generelle forhold ofte er anderledes end i Danmark – dette er en del af charmen og ferieoplevelsen. Det mest nødvendige køkkenudstyr forefindes. Der kan forekomme uensartede indretninger (dog af samme standard), dvs. forskelligt møblement mm. Dette berettiger ikke til refusion.

Campingpas

Der skal ikke forevises campingpas, når du rejser med Dansk Bilferie.

Ekstra udgifter

Vær opmærksom på, at de store campingpladser ofte tilbyder faciliteter, der koster ekstra at benytte – der kan f.eks. være tale om hoppeborge, minigolf, spillemaskiner og solstole ved pool & strand.

Glemte sager

Husk at gå boligen igennem inden afrejse. Det er desværre langt fra alt, der bliver fundet igen. Glemte sager erstattes ikke og hjemsendes først ved sæsonens afslutning, på lejers egen bekostning. Dansk Bilferie er ikke ansvarlig for glemte sager, men hjælper gerne med formidling.

GPS

En GPS er efterhånden at finde i de fleste biler. Sammen med voucheren finder I adressen på feriestedet. I Sydeuropa er de ikke altid lige så nøjagtige med vejnavne og nummerering, som vi er herhjemme. Derfor kan GPS’en godt have problemer med at finde den nøjagtige adresse. Vi anbefaler derfor, at I kører efter selve byen, hvor feriestedet ligger – herefter er der oftest skilte resten af vejen.

Guideservice

Er der ikke guideservice, kan alle praktiske spørgsmål rettes til receptionen eller direkte til ejerne, som på bedste vis vil løse de enkelte situationer. Opstår der tvivlsspørgsmål eller situationer, som ikke kan løses med destinationen under dit ferieophold, er du velkommen til at kontakte Dansk Bilferie.

Husdyr

Det er tilladt at medbringe husdyr på nogle af vore destinationer. Se på den enkelte pladsside - efter symbolet for »hund« og på vores hjemmeside for yderligere information, eller spørg os, når du bestiller. Det vil fremgå af jeres rejsebevis, hvor meget der skal afregnes ekstra eller om det er inklusiv i prisen. VIGTIGT - det skal ALTID oplyses ved bestilling og fremgå af fakturaen, hvis der medbringes hund (nogle steder er det en forespørgsel, om der må medbringes hund). Har I bestilt transport, skal der også her være bekræftet, at hund må medbringes. Ejer er selv ansvarlig for de lovpligtige vaccinationer og indførelsesregler i de lande der rejses i.

Hunde må  ikke lades alene i telte og mobilhomes pga. varmen. Hunde på camping må oftes ikke medbringes ved restauranter, pool, strand. Undersøg derfor nøje, hvor på pladsen du må færdes med din hund. Dansk Bilferie har ingen information om, hvor på de respektive pladser hunde må færdes, dette er ejers eget ansvar.

Lavsæson

Udenfor juli og august vil du finde pladserne roligere, hvilket foretrækkes af en del af vore gæster. Det er dog ikke alle faciliteterne, der er tilgængelige, idet det er op til den enkelte ejer at beslutte, hvilke faciliteter, der kan benyttes. Besøg feriestederne i maj, juni og september og udforsk omegnen og ikke mindst den skønne natur – vejret er også skønt i disse måneder. Udenfor højsæsonen er ankomst mange gange mulig på andre dage end lørdag.

Lejebestemmelser

De gældende lejebestemmelser kan ses på vores hjemmeside danskbilferie.dk under kundeservice. Disse skal accepteres i forbindelse med en online bestilling.

Liftkort og skileje

Du kan bestille liftkort og skileje til de fleste af Dansk Bilferies skidestinationer i Norden. Efter du har bestil din hytte, lejlighed eller hotel modtager du et rejsebevis med rejsebevisnummer og kundenummer. Disse bruges til at logge ind inder kunde log-in via hjemmesiden, hvor du kan tilkøbe liftkort og skileje. Skal betales online med betalingskort. Bestil i god tid og senest 4 uger inden afrejse. Er der under 4 uger til afrejse, skal liftkort og skileje købes sammen med rejsen, eller umiddelbart herefter. Dansk Bilferie sælger kun individuelle liftkort, og ikke familiepakker eller andet såfremt dette findes på destinationen. Det er ikke muligt at genoplade eksisterende key-cards.

Liv og glade dage

Støjgener fra andre gæster, restauranter, barer, underholdning, diskoteker, lokal-trafik og vedligeholdelse af destinationerne kan forekomme.

Naturens luner

Harpiks, insekter og andre smådyr er alt sammen en del af naturen – bemærk, at der mange steder sprøjtes mod myg i højsæsonen.

Ordensregler

Lejer er forpligtet til at overholde de enkelte indkvarteringssteders regler. Spørg evt. efter en folder over disse i reception. Ferieboliger lejet gennem Dansk Bilferie må ikke bebos af flere eller andre personer, end de personer der er anført på voucheren. Det er derfor vigtigt at give Dansk Bilferie besked om evt. ændringer af navne og antal deltagere. Bemærk, at rygning ikke er tilladt i boligerne. Såfremt det kan konstateres, at der alligevel har været røget i boligen, vil bøde blive opkrævet pr. efterkrav.

Pension

Er pension inkl. i prisen eller tilkøbt, fremgår dette af faktura og voucher. ¼ pension = morgenmad – starter altid dagen efter ankomst og slutter på afrejsedagen. ½ pension = morgen- og aftensmad: Starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen. ¾ pension = morgenmad, selvsmurt madpakke (eller madpakke/madkupon) og aftensmad. Starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen. 1/1 pension: Morgenmad, frokost og aftensmad: Starter

med aftensmad på ankomstdagen, og slutter med morgenmad på afrejsedagen.

Plantegninger

Er vejledende – da der hele tiden bliver produceret nye mobilhomes, tager Dansk Bilferie forbehold for den nøjagtige indretning af mobilhomet.

Rejsedokumenter (voucher)

Vil blive fremsendt senest 14 dage før den på fakturaen påførte ankomstdato. Disse skal medbringes til feriedestinationen og fremvises.

Sengelinned og sengemål

Det skal fremgå af fakturaen og voucheren om sengelinned og håndklæder er bestilt og betalt. Bemærk, at det skal være bestilt og evt. betalt senest 4 uger før ankomst. Enkelte feriesteder opkræver betalingen ved ankomst – dette fremgår af faktura/voucher. Sengelinned og håndklæder er altid inkl. på hotel og pensionat. Sengene sydpå er generelt mindre end i Norden – typisk er en dbl. seng 190 x 140 cm og en enkeltseng 190 x 70 cm.

Siesta

I Spanien, Frankrig, Italien & Kroatien er indgangen til pladsen/ferieparken oftest lukket i siestaen mellem kl. 13.00–15.00. På enkelte campingpladser er poolområdet også lukket i siestaen. Bemærk at bommen til pladsen, også kan være lukket i dette tidsrum.

Ski-in / ski-out

Ski-in / ski-out begrebet betyder ikke, at lejer i alle tilfælde kan stå på ski helt ned til eller fra indkvarteringsstedet. Flere indkvarteringssteder består af et større hytteområde, og der kan således alt efter beliggenhed i hytteområdet være varierende afstand til pisten og liften.

Skiskole

Dansk Bilferie garanterer ikke dansk skiskole. Undervisning foretages af skiskolens ansatte og vi anbefaler, særligt i højsæsonen, at skiskole bestilles hjemmefra i god tid, og senest 4 uger inden ankomst. Er der under 4 uger til ankomst skal skiskole bestilles sammen med rejsen.

Slutrengøring og ekstraomkostninger

For hver feriebolig er det beskrevet om slutrengøring er inklusiv i prisen (fremgår også på fakturaen), eller om dette er en obligatorisk ekstra omkostning, der enten betales hjemmefra eller direkte til destinationen. Ekstraomkostninger kan være el, gas, vand m.m. Det fremgår for hver enkelt bolig, hvad der er inklusiv og ekstra. Der vil ofte være et depositum, som feriestedet vil opkræve ved ankomst. Dette skal tilbagebetales inden afrejse, fratrukket eventuelle ovennævnte forpligtelse – se beløbets størrelse på din faktura. Betalt slutrengøring omfatter IKKE: Oprydning, opvask, rengøring af køleskab og ovn, tømning af opvaskemaskine samt bortskaffelse af affald. Er egen rengøring mangelfuld, foretages der ekstra rengøring og regning eftersendes.

Sprog

På de større destinationer vil der oftest være engelsk- eller tysktalende personale i receptionen. På de mindre steder, må man regne med, at sproget er lokalt. Det kan derfor anbefales at medbringe en miniparlør – mange situationer kan dog klares med et smil, en god portion armbevægelser og "google translate".

Tilgodebevis

Hvis du har et tilgodebevis eller en voucher til Dansk Bilferie, så skriv det i kommentarfeltet, når du booker. Efterfølgende slår vi din ferie fra tidligere op og tilretter betalingen.

Turistskat

Bemærk at turistskat/kurskat er variabel, og betales direkte på feriedestinationerne. 

Underholdning og børneklubber

Oftest foregår underholdningen kun i juli og august – dette gælder også for programmet i børneklubberne. Underholdningen foregår på det lokale sprog, tysk eller engelsk.

Vejafgifter

Find mere info om Europas vejafgifter og miljømærker på fdm.dk

Wifi og internet

Dansk Bilferie kan ikke holdes ansvarlig for anvendeligheden/hastigheden af en eventuel oplyst internetforbindelse som en feriedestination tilbyder. Under beskrivelsen af feriestedet/boligen fremgår det, om brug af Wifi/internet er mod betaling.

Ønsker

Selvom Dansk Bilferie vil forsøge at imødekomme ønsker om boligens placering m.m., kan opfyldelsen af sådanne ønsker ikke garanteres, da vi ikke er ansvarlige for den endelige tildeling af lejeboligerne. Husk at få indskrevet jeres ønsker på fakturaen/voucheren.