Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Book fly fra København/Kastrup, Aalborg og Sønderborg direkte til Sälen og Trysil

Nu bliver det både nemt og hurtigt at komme til Sverige og Norges største skidestinationer, Sälen og Trysil

Med den nye Scandinavian Mountains Airport har du mulighed for at flyve direkte fra København (Kastrup Lufthavn), Aalborg og Sønderborg til Sälen og Trysil på under 2 timer, og lande med blot 10-40 minutters transfer til skisportsstedet.

Flyvetiden fra København og Aalborg til Sälen/Trysil er ca. 1 time og 20 minutter og flyvetiden fra Sønderborg er ca. 2 timer. Ruten fra København og Sønderborg til Sälen/Trysil flyves på torsdage og søndage, mens ruten fra Aalborg kun flyves på søndage.

Som en ekstra bonus foretages flyturene fra København og Aalborg i SAS' nye Airbus 320neo-fly, som er de mest støjsvage og brændstofeffektive fly på markedet - de reducerer CO2-udledningen med op til 18%.

Den korte flyvetid og hurtige transfertid fra lufthavnen gør skiferie med fly til Sälen og Trysil oplagt til en miniskiferie med fx 4 dage på ski fra torsdag-søndag eller fra søndag-torsdag. En skirejse med fly er også optimal for jer, der ikke ønsker at køre den lange vej gennem sne og glatte veje selv.

Kort transfertid til Trysil og Sälen

Scandinavian Mountains Airport ligger mellem Sälen og Trysil, og ved hver afgang og ankomst er der transfermuligheder til og fra samtlige skisteder i Sälen samt til Trysil.

Transfertider:

Når du ankommer til Scandinavian Mountains Airport, går turen videre til dit valgte skiområde. Du kan køre med transferbus til alle de nærliggende skiområder (Sälen og Trysil), eller I kan vælge at køre med taxa eller lejebil. Leder du efter den unikke oplevelse, hvor du kan opleve fjeldet og vildmarken på turen til skiboligen, kan du gå all in og booke transfer fra lufthavnen til udvalgte skisteder med hundeslæde eller snescooter - så er skiferien ligesom i gang! Læs mere om de alternative transfermuligheder nederst på siden.

Sådan bestiller du skiferie med fly

Det er nemt at booke skiferie med fly til Sverige og Norge online her på siden. I søgebjælken vælger du blot land, rejsemål, transport (fly), datoer og antal personer. Når du trykker "Søg", vil du se pris og info om din flyrejse, og du kan herefter vælge din foretrukne skibolig. Prisen ud for skiboligen er nu inkl. prisen for flyrejsen.

Har du brug for hjælp?
Du er altid velkommen til at kontakte vores skieksperter på tlf. 7010 4343 i kontorets åbningstid, eller du kan sende din forespørgsel til os via kontaktformularen her

Læs mere om flyruterne

København-Sälen/Trysil

Flyrute: København (CPH) - Scandinavian Mountains Airport (SCR)

Flytider
Søndag/søndag:
-Udrejse søndag med fly "SK2271" kl. 07:55 med ankomst kl. 09:15
-Hjemrejse søndag med fly "SK2272" kl. 14:00 med ankomst kl. 15:25

Søndag/torsdag:
-Udrejse søndag med fly "SK2271" kl. 07:55 med ankomst kl. 09:15
-Hjemrejse torsdag med fly "SK2272" kl. 14:20 med ankomst kl. 15:45

Torsdag/søndag:
-Udrejse torsdag med fly "SK2271" kl. 12:15 med ankomst kl. 13:35
-Hjemrejse søndag med fly "SK2272" kl. 14:00 med ankomst kl. 15:25

Varighed: 1 time og 20 minutter

Flyselskab: SAS

Transfertid fra lufthavnen til skistedet:

 • Hundfjället/Tandådalen (Sälen) 10 min.
 • Stöten (Sälen) 18 min.
 • Högfjället/Lindvallen (Sälen) hhv. 20 og 25 min.
 • Trysil 40 min.
 • Kläppen 45 min.

Aalborg-Sälen/Trysil

Flyrute: Aalborg (AAL ) - Scandinavian Mountains Airport (SCR)

Flytider
Søndag/søndag:
-Udrejse søndag med fly "SK2273" kl. 12:05 med ankomst kl. 13:15
-Hjemrejse søndag med fly "SK224" kl. 10:00 med ankomst kl. 11:15

Varighed: 1 time og 10 minutter

Flyselskab: SAS

Transfertid fra lufthavnen til skistedet:

 • Hundfjället/Tandådalen (Sälen) 10 min.
 • Stöten (Sälen) 18 min.
 • Högfjället/Lindvallen (Sälen) hhv. 20 og 25 min.
 • Trysil 40 min.
 • Kläppen 45 min.

Sønderborg-Sälen/Trysil

Flyrute: Sønderborg (SGD) - Scandinavian Mountains Airport (SCR)

Flytider (hver torsdag og søndag i uge 5 - 8 2022)
Søndag/søndag:
-Udrejse søndag med fly "6I0481" kl. 08:00 med ankomst kl. 10:00
-Hjemrejse søndag med fly "6I0486" kl. 16:00 med ankomst kl. 18:00

Søndag/torsdag:
-Udrejse søndag med fly "6I0481" kl. 08:00 med ankomst kl. 10:00
-Hjemrejse torsdag med fly "6I0484" kl. 14:10 med ankomst kl. 16:15

Torsdag/søndag:
-Udrejse torsdag med fly "6I0483" kl. 09:30 med ankomst kl. 11:30
-Hjemrejse søndag med fly "6I0484" kl. 16:00 med ankomst kl. 18:00

Varighed: 2 timer

Flyselskab: Alsie Express

Transfertid fra lufthavnen til skistedet:

 • Hundfjället/Tandådalen (Sälen) 10 min.
 • Stöten (Sälen) 18 min.
 • Högfjället/Lindvallen (Sälen) hhv. 20 og 25 min.
 • Trysil 40 min.
 • Kläppen 45 min.

Flyv til Trysil og Sälen og oplev unikke skiområder

Book skiferie med fly til Trysil i Norge og nyd godt af Norges største skiområde med hele 78 km præparerede pister med noget for enhver smag - der er både lange, brede og børnevenlige pister.

Vælger du en skiferie med fly til Sälen i Sverige, kan du opleve 4 unikke skiområder:

 • Flyv på skiferie til Lindvallen op oplev Sälens største skiområde med et af Europas absolut bedste børneområder!
 • Tag på skiferie med fly til Tandådalen/Hundfjället, som består af to sammenhængende skiområder, troldeskov, funpark og nogle af Sveriges stejleste pister.
 • Bestil skiferie med fly til Stöten, der byder på Sälens længste nedfart på over 3 km - en hyggelig tur for hele familien.
 • Tag med flyet på skiferie til Kläppen, der bl.a. har en af Sälens fedeste funparks

Læs mere om Scandinavian Mountains Airport, transfer og bagage

Scandinavian Mountains Airport - Ny lufthavn mellem Sälen og Trysil

Midt i de svenske fjelde, lige mellem Sveriges og Norges største skiområder; Sälen og Trysil, finder I den helt nye internationale lufthavn, Scandinavian Mountains Airport. 

Landingsbanen er 2.500 meter lang og tager imod de fleste typer af fly - både indenrigs- og udenrigsfly. Terminalen er 9.500 kvm og huser bl.a. en restaurant, taxfree shop, biludlejning, bustransfer m.m.

Ankomstinformation Sälen

Fra Scandinavian Mountains Airport har du kun 10 minutters transfer til Hundfjället og Tandådalen (Sälen) og 20-25 minutter til Högfjället og Lindvallen (Sälen). Du kan bestille transfer fra lufthavnen til indtjekningsstationen, der hører til dit overnatningsområde.

Ved ankomst før indtjekningstidspunktet kører transferbussen til et centralt sted i Hundfjället, Tandådalen, Högfjället og Lindvallen, og ikke til indtjekningsstationen, der står på din voucher. Her findes muligheder for bagageopbevaring, opbevaring af værdigenstande samt mulighed for omklædning. Transport fra skiområdet til din skibolig er ikke inkluderet, men du kan bestille taxa via Sälenbuss på info@salenbuss.se eller på tlf. +46 280 20300.

Ved ankomst efter indtjekningstidspunktet kører transferbussen til den indtjekningsstation, du valgte, da du bestilte transfer. Bemærk, at din skibolig kan ligge et stykke fra indtjekningsstedet og at du selv er ansvarlig for transport hertil, hvis det er nødvendigt. Bemærk, at det er muligt at bestille privat transfer, der kører direkte til dit overnatningssted via indtjekningsstationen hos salenbuss.se.

Ankomstinformation Trysil

Fra Scandinavian Mountains Airport har du 40 minutters transfer til Trysil. Ved hver flyankomst er der transfer enten direkte til din skibolig eller til receptionen, der hører til din skibolig.

Ved ankomst før indtjekningstidspunktet kører transferbussen til receptionen på Turistsenteret, Radisson Hotellerne eller Høyfjellssenteret. I nærheden heraf er der mulighed for bagageopbevaring, opbevaring af værdigenstande samt mulighed for omklædning. Transport fra skiområdet til din skibolig er ikke inkluderet, men du kan bestille taxa via Trysil Taxi på tlf. +47 62 45 11 90.

Ved ankomst efter indtjekningstidspunktet kører transferbussen til den reception, du valgte, da du bestilte transfer. Bemærk, at din skibolig kan ligge et stykke fra indtjekningsstedet og at du selv er ansvarlig for transport hertil, hvis det er nødvendigt. I Trysil kører der en skibus mellem de forskellige boligområder, som frit kan benyttes, når man har et aktivt liftkort.

Transfer med bus, hundeslæde eller snescooter

Ved hver flyankomst venter der forskellige transportmuligheder til din skibolig. Du kan vælge at bestille transfer med bus, enten privat (direkte til din bolig) eller fælles (direkte til receptionen på skistedet). Book transfer med bus under "Extra", når du gennemfører din bestilling online hos Dansk Bilferie.

Du kan også vælge transfer med hundeslæde og få en helt unik oplevelse allerede på vejen til din skibolig i Sälen. Hundeslæde-transfer kan bookes hos: Peakpoint Adventures og Fjälleventyr

Oplev en helt unik transfer fra lufthavnen til Sälen på snecooter! Scooteren står og venter på jer, når I lander - overalls og hjelme indgår på alle ture, og din bagage bliver kørt direkte til din bolig. Hvis du vil slutte skiferien af med manér, kan du også booke scootertransfer til lufthavnen, når turen går hjem igen. Book snescooter-transfer her: Sälens Snöskotersafari

Bagage på flyet

På flyet til Sälen og Trysil, må I have følgende bagage med:

 • SAS fra København og Aalborg: Inkl. håndbagage eller skistøvler max 8 kg (gælder ikke for børn på 0-23 mdr.), og indtjekket bagage max 23 kg pr. pers. En baby kan medbringe klapvogn eller barnevogn på max 23 kg. Medbringer I egne ski eller snowboard skal det tilvælges under knappen "Ændre Extra" ved bestilling. Prisen er kr. 270 pr. vej.
 • Alsie Express fra Sønderborg: Inkl. håndbagage eller skistøvler max 8 kg og indtjekket bagage max 15 kg pr. pers. (gælder ikke for børn på 0-23 mdr.). Ski kan ikke medbringes.

Kort skiferie med fly

Når du tager på skiferie til Sälen eller Trysil med fly, har du gode muligheder for en kort skiferie eller en forlænget weekend på ski. En miniskiferie med fly er et godt alternativ, hvis man ikke har mulighed for at tage en hel uge ud af kalenderen, eller hvis benene kun rækker til 4 dage på ski. Tag på en billig skirejse med fly eller en weekend skiferie med fly sammen med vennerne eller familien og få et tiltrængt afbræk fra hverdagens stress og jag. Nyd den friske fjeldluft og få tanket op på D-vitaminerne. Her på siden kan du bestille skiferie med fly fra Aalborg, København og Sønderborg til Sälen/Trysil.