Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Alle de bedste ferieboliger i Kroatien

Kroatien har længe været et yndet feriemål for danske børnefamilier. Kroatien har da også masser at byde på med den solsikre Adriaterhavskyst, et lavere prisniveau end de øvrige middelhavslande, det krystalklare badevand og smukke skærgård.

Alle de bedste ferieboliger i Kroatien
Kroatien har længe været et yndet feriemål for danske børnefamilier. Kroatien har da også masser at byde på med den solsikre Adriaterhavskyst, et lavere prisniveau end de øvrige middelhavslande, det krystalklare badevand og smukke skærgård. Læs mere

Ferielejligheder i Kroatien

Læs mere om Kroatien

Kroatien byder på smuk natur, en spændende kultur, et mildt klima og fantastiske strande ved det smaragdgrønne Adriaterhav. Hvad enten I er til total afslapning på stranden eller ved poolen, vilde vandaktiviteter som for eksempel surfing, vandski og dykning, eller spændende kulturoplevelser i de små historiske byer, eller måske til lange vandreture i helt suveræne naturomgivelser, kan I opleve det i en feriebolig i Kroatien.

Book feriebolig online her på siden eller kontakt en af vores erfarne ferierådgivere på 7010 4343 og få gode tips og råd til at finde den helt rigtige feriebolig i Kroatien.

Hvorfor feriebolig i Kroatien?

Der er mange årsager til at Kroatien er en populær feriedestination for danske børnefamilier.

  • Solrigt og behageligt klima
  • Lækre strande og dejligt krystalklart badevand
  • Storslået og smuk natur
  • Ganske rimelige priser
  • Skønne ferieboliger i ferieparker med gode faciliteter

De populære områder i Kroatien

Dalmatien er kendt som Europas sejlerparadis og ligger i det Zadarske øhav, som består af hundredevis af små øer, samt ubeboede Kornati-øer, som er spændende at besøge. Dalmatien byder desuden på mange historiske steder, enestående strande, smukke kyststrækninger og gamle fiskerhavne. 

Istrien er en halvø belligende i det nordlige Kroatien nær Slovenien og Italien. I Istrien finder I de gamle charmerende byer Porec, Umag, Rovinj og Pula. Pula er kendt som kystens mest alsidige ferieby som byder på et livligt natteliv, et godt udvalg af restauranter, samt charmerende brostensbelagte gader i gammel stil. Istrien byder på frodig natur, krystalklart badevand og en utrolig gæstfri befolkning.

Kvarner er beliggende ved siden af Istrien og er et rigtig godt rejsemål hvis du ønsker at bo i feriebolig, da der er ferieparker for enhver smag og pengepung. Klimaet er mildt, der er masser af aktiviteter og prisniveauet er lavere end andre turistdestinationer.

Skønne strande

Havet ved Kroatien anses for at være det reneste i Europa og tilbyder en lang række af spændende vandsportsaktiviter. Det krystalklare vand giver eksempelvis gode muligheder for at snorkle og dykke. I Kroatien findes der både sandstrande og strande med småsten. Langs kysten ligger der mange små øer med smukke strande og muligheden for at møde delfiner.

Kroatiens enestående vilde natur

Med sine lysende grønne pinjeskove, rå bjerglandskaber, idylliske øhav med over tusind skønne øer er Kroatiens natur betagende og smuk. Øjnene forkæles af de azurblå laguner og pittoreske landsbyer, som omkranses af vinmarker og oliventræer. De store grønne marker der bugner af forskellige grønsager og frugter, og ikke mindst den venlig og gæstfri befolkning, indbyder til en uforglemmelig ferie i Kroatien.

Oplevelser i Kroatien

En ferie i Kroatien byder på mange spændende oplevelser. Split er en charmerende og særegen by i Dalmatien. Her findes masser af flotte restauranter, fancy klubber og gode caféer. Besøg det romerske Diocletians Palads, Diocletians Mausoleum eller Sveti Duje Katedralen. I Dalmatien ligger også hele fire nationalparker, hvoraf Paklencia National Park blev erklæret nationalpark allerede i 1949. Parkerne er absolut værd af besøge, hvis man er til storslået og smuk natur.

Klima og vejr

Klimaet i Kroatien er blandet. I nord og øst er der fastlandsklima og i de syd-centrale dele er der højlandsklima. Ved kysten finder du det varme og milde middelhavsklima. Den gennemsnitlige temperatur i sommerperioden ved kysten og på øerne ligger på 25-30 grader. Kroatien har en meget lav luftfugtighed på 60%, så selv i den brændende sol er varmen tålelig.

Smag på Kroatien

Kroaterne går meget op i deres madlavning og man finder derfor masser af spændende mad og drikke i Kroatien. Det kroatiske køkken varierer meget fra region til region og geografisk placering og historiske begivenheder har haft stor indflydelse på landets køkken. I Dalmatien er den mest almindelige mad skalddyr og grøntsager og de bruger mange urter såsom salvie, laurbærblade og rosmarin. En berømt ret fra Dalmatien hedder prosciutto (røget skinke), som serveres med oliven og ost som appetitvækker. Kroaterne er også producenter af både vin og øl. De kroatiske vine er blevet bedre og bedre, og du kan finde både gode rødvine og hvidvine i hele landet. Af kendte ølmærker kan nævnes Karlovacko og Ozujsko.