Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.
Alle de bedste ferielejligheder i Istrien
Istrien er en halvø beliggende i det nordlige Kroatien nær Slovenien og Italien. Istrien-halvøen er omringet af det smukkeste krystalklare vand, og på halvøen finder I charmerende byer, romantiske havnepromenader, og et hav af trøfler. Her findes noget for enhver! Læs mere

Ferieboliger i Istrien

Læs mere om Istrien

Vi kender Istrien!
Istrien er en sand fornøjelse for øjet og byder samtidig på masser af spændende attraktioner og seværdigheder. Strandene har det dejligste badevand, der er grønne pinjeskove, smukke småbyer og venlige mennesker.

Book din feriebolig online her på siden eller kontakt en af vores erfarne ferierådgivere på 7010 4343 og få gode tips og råd til at finde den helt rigtige feriebolig.

Hvorfor feriebolig i Istrien?

Kunne I tænke jer at opleve Istrien? Dansk Bilferie tilbyder de bedste ferieparker og ferieboliger på Istrien-halvøen, så I kan med garanti finde noget der matcher jeres ønsker og behov.

  • Besøg små charmerende byer som eksempelvis Pula
  • Oplagt destination for badeferie og vandsport
  • Smuk og frodig natur
  • Spændende kroatisk køkken
  • Gæstfri befolkning

De tre mest populære ferieparker i Istrien

Feriepark Resort Splendid er beliggende i den syd-vestlige del af Istrien blot fire kilometer fra Pulas centrum. Her findes utallige historiske monumenter og kulturelle seværdigheder og så er det krystalklare vand og den klippefyldte kyst særlig smuk. Ferieparken tilbyder gode faciliteter som en dejlig stenstrand med stenterasser, kort afstand fra Punta Verudela, en saltvandspool samt en restaurant. 

Feriepark Sol Amfora på Sol Stella Maris er en stor park med over 600 enheder beliggende mellem landsbyerne Punta og Katoro og et par kilometer nord for Umag.

Feriepark Resort Aparthotel del Mar ligger smukt ved havet og har dejlige faciliteter som en pool lige ved havet, restaurant, massagemuligheder og en poolbar. Omgivelserne byder på strand lige op til boligerne, fiskerbyen Banjole og naturparken Kamenjak kun seks kilometer væk. 

Charmerende byer og spændende seværdigheder i Istrien

Pula er den største by på Istrien og er over 3.000 år gammel. Er du til musik, vil du blive imponeret over amfiteatret i Pula som kaldes Kroatiens Colosseum. Pula er også stedet med gode shoppingmuligheder og seværdigheder som Augustus Tempel.

Rovinj er en af de smukkeste kystbyer i Kroatien. Her bydes du velkommen af små pastelfarvede huse og smalle stenbelagte gader. For at komme til byen skal du ud på en lille ø, som blev forbundet med fastlandet tilbage i 1700-tallet. Der er ligeledes en helt fantastisk udsigt og hvis vejret er godt, kan du være heldig at kunne se helt til Venedig.

Umag er en historisk by omkranset af smuk natur. Oplev Umags gamle bydel og besøg St. Roche-kirken og Umag Town museum.

Brijuni øerne bliver også kaldt for et kroatisk paradis. Her finder du ligeledes kirker og en mindre zoologisk have med søde dyr. 

Attraktioner og aktiviteter i Istrien

Oplevelsesrige seværdigheder
Hvis I elsker aktiv udfoldelse er der masser at tage sig til i Istrien. Tag på bjergbestigning, mountainbiking, havkajak og caving eller besøg high-wire adventure parken Galvani og få en utrolig klatreoplevelse. Istrien er også kendt for sine godt 1.000 grotter, men kun få af dem er åbne for turister. Den mest berømte grotte hedder Baredine grotten som ligger nær byen Porec. Denne grotte er en eventyrlig verden af skulpturelle drypsten og I kan se en menneskefisk, som kun lever i grotter. I Jurassic Park Funtana kan I opleve en spændende park hvor man kan se op til 24 meter lange dinosaurer i metal. Der er også et sjovt legeland til børn. De mindre børn vil elske at besøge Pulas Aquarium, hvor man kan se alt fra søpindsvin og søstjerner til hajer. Det hele foregår under havets overflade, så tag gerne en ekstra trøje med. Som et kulturelt indslag kan I tage en tur til Hum, som er en middelalderby beliggende midt i centrum af Istrien. Hum er godkendt som verdens mindste by af Guinnes Rekordbog, da byen kun har 17 indbyggere.

Strandene og vejret i Istrien

Strandene i Istrien
Istrien har masser af børnevenlige og lækre strande. Istrien omkranses af Adriaterhavet og har noget af det klareste vand man finder i Europa. Aktiviteter som snorkling og dykning er derfor oplagte. De fleste strande består af sten og klipper, men det er også muligt at finde fine sandstrande. Syv kilometer fra Pula ligger turistbyen Medulin som er kendt for sin 1 kilometer lange sandstrand kaldet Bijeca. Stranden er især populær blandt børnefamilier på grund af det lave vand.

Vejr og klima
I Istrien er klimaet mildt og der er mange solskinstimer. Temperatuerne ligger i sommeperioden på ca. 24-28 grader.

Mad og drikke i Istrien

Køkkenet i Istrien minder meget om det italienske med pastaretter og godt med olivenolie og krydderurter. Trøfler er en specialitet i Kroatien som du ikke må snyde dig selv for. Går maverne efter gourmetoplevelser, kan restauranten Valsabbion i Pula anbefales. Her anvendes lokale råvarer som trøfler og skalddyr. De mest populære lokale retter er Cevapicci, som minder om en frikadelle, og Pljeskavica, som er en krydret hakkebøf. Vin produceres overalt i Istrien og det er en spændende mulighed at besøge en af de mange vingårde rundt omkring på halvøen og få mere indblik i den lokale vinproduktion. Druerne Teran (rød) og Malvazija (hvid) er de mest populære.