Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.
Alle de bedste ferieboliger i Dalmatien
Dalmatien er kendt som et sejlerparadis og med en placering i det Zadarske øhav, venter her mange oplevelser. Besøg nogle af de mange små øer, prøv masser vandsport eller slap af ved pool og strand. Dalmatien har noget for enhver! Læs mere

Ferieboliger i Dalmatien

Læs mere om Dalmatien

Vi kender Dalmatien!
Dalmatien ligger i den sydvestlige del af Kroatien og er et af landets smukkeste områder. Det dejlige varme klima, det krystaklare hav og spændende seværdigheder gør, at området hvert år tiltrækker mange solglade danske børnefamilier.

Find jeres feriebolig online her på siden eller kontakt en af vores erfarne ferierådgivere på 7010 4343 og få hjælp til at finde den helt rigtige feriebolig i Dalmatien.

Hvorfor feriebolig i Dalmatien?

Med en feriebolig i Dalmatien er der masser af spændende oplevelser at hente. Her er et par gode grunde til at vælge denne destination.

  • Dejlige strande og mange vandsportsaktiviteter
  • Spændende historiske seværdigheder
  • Smuk og frodig natur
  • Spændende køkken og gæstfri befolkning

Populære ferieparker i Dalmatien

Hvad enten I er til afslapning, strand og pool eller aktiv ferie med alskens former for vandsport, eller I hellere vil udforske smuk natur og spændende seværdigheder, er det muligt med en af vores ferieboliger i Dalmatien.

Feriepark Zaton Holiday Resort er et stort resort som består af både en campingplads og karakteristiske rækkehuse med velplejede lejligheder. Parken har alt hvad man kan tænke sig af naturlig skønhed, underholdning, vand og sjov, samt restauranter og barer. Parken ligger i en fyrreskov og ved en 1,5 kilometer lang strand. Der er mange spændende attraktioner i nærheden, så her kommer man ikke til at kede sig!

Feriepark Resort Villa Matilda er en skøn familiepark ved det smukke Vodice. Her er en fantastisk udsigt over den gamle by og kysten med de små øer. Hvis I ønsker en fredelig og afslappende familieferie er Villa Matilda et rigtig godt bud. 

Hyggelige byer i Dalmatien

Split er en spændende historisk by med mange seværdigheder. Besøg Diocletian paladset eller tag på en guidet tur gennem Splits gamle bydel. For de kunst -og kulturinteresserede er det muligt at besøge et etnografisk museum eller at se en forestilling i Splits nationale teater. Split byder også på smukke parker, den romerske by Salona et par kilometer uden for Splits centrum, samt gode restauranter, strande og shoppingmuligheder.

Zadar er Norddalmatiens største og ældste by med en historie der går hele 3.000 år tilbage. Zadars gamle bydel ligger på spidsen af den smalle halvø. Det meste af byen er omgivet af bymure med tårne og to byporte. Her er også en skøn havnepromenade og mange billige og spændende butikker.  

Øen Pag ligger tredive kilometer nord for Zadar. Øen er kendt for sit månelignende landskab, sine Paski lam, som siges at være de bedste man kan få i Kroatien, og en Paski Sir, som er en ost lavet af Paski-fårenes mælk. På flade marker produceres også salt til hele Kroatien. Byen Pag har en hyggelig gammel bydel med gader som løber i firkanter. Her kan man også se det sidste stående tårn, fra et fort med ni tårne som engang omkransede byen. Også "The Duke´s Palace" fra det 15. århundrede er et besøg værd.

Attraktioner og seværdigheder

Nationalparken Kornati er den mest skærgårdsagtige grupper øer i Middelhavet beliggende i det nordlige Dalmatien. Under det klare vand findes over 350 plantearter og 300 fiskearter, og man kan være heldig at se delfiner springe legesyge rundt i vandet. Ud over det spændende maritime liv er der også mange undersøiske huler, hvilket også gør området meget populært blandt dykkere.

Observatoriet på Mosor bjerget kaldes også for Stjernebyen for her kan I blandt andet kigge på planeter og stjerner gennem teleskop. Få et nærmere kig på Jupiter, Venus og Månen og mærk universets mystik.

Vandsport i Dalmatien er et stort hit, og især dykning er populært på grund af det klare vand og de mange små øer. Hvis I er til dykning kan området omkring Zadar anbefales, for her findes et rigt og mangfoldigt liv under vandet og mange undersøiske huler. Hvis man bevæger sig længere ind i landet kan man udforske de smukke nationalparker til fods eller på cykel.

Vejret og det spændende køkken i Dalmatien

Mad, drikke og kultur
I Dalmatien minder madkulturen meget om hvad man typisk forbinder med middelhavsområdet: friske, smagfulde grøntsager, grillet kød og store mængder skaldyr. Tæt på byen Dubrovnik, og på vejen til Split, kan du finde en af landets helt store delikatesser, nemlig østers. Den lokale ret Crni rižot, sort risotto, er også værd at smage på, og så er den helt speciel, da den får sin spektakulære farve fra blæksprutteblæk.

Vejr og klima
Klimaet i Dalmatien er dejligt middelhavsmildt og solrigt. I perioden juni til september ligger temperaturen på omkring 24-28 grader.