Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Rejseinformation

Du skal snart på ferie med Dansk Bilferie. Vi vil gerne sende dig velforberedt på vej, og derfor har vi samlet en række nyttige informationer til dig inden afrejse. Nedenfor kan du blive klogere på, hvad du SKAL medbringe på kør-selv-ferien, få nogle generelle tips og tricks til turen og lære mere motorvejs- og miljømærkater i de forskellige lande. Vi ønsker dig en god ferie!

Husk altid!
Hvad skal du medbringe på ferien?

Rejsevejledning: Læs rejserådene for din destination inden du tager på ferie, så du ved, hvad du skal tage højde for. Se de officielle rejsevejledninger for din destination her.

Gyldigt pas eller ID-kort: Medbring altid pas eller ID-kort på ferien. Du kan rejse til alle vores feriedestinationer med et gyldigt ID-kort. Tjek på forhånd, hvor længe dit rejsedokument skal være gyldigt.
Tip: Nogle campingpladser beder om (en kopi af) dit ID. Med KopieID-appen kan du overstrege de identitetsdata, som campingpladsen ikke har brug for, såsom dit borgerservicenummer (BSN). Appen giver dig også mulighed for at sætte et vandmærke i kopien med angivelse af formålet og datoen for kopien. Du kan derefter udskrive eller gemme kopien. Download appen fra Apple App Store eller Google Play Store.

Betaling: Medbring forskellige betalingsmidler, så du både har mulighed for at betale med kontanter, kreditkort eller debetkort. 

Rejseforsikring: Det er altid en god idé at tegne en rejseforsikring, som for eksempel dækker en del af omkostningerne, hvis du mister din bagage, kommer ud for et uheld eller skal hjemsendes. Tip: Indtast nummeret på din rejseforsikrings alarmcentral i din telefon, så du nemt kan komme i kontakt med forsikringen.

Lægeudgifter: Du kan med fordel undersøge hjemmefra, hvilke lægeudgifter din sygesikring dækker i udlandet. 

Danskerlisten: Tilmed dig 'Danskerlisten', så Udenrigsministeriet/ambassaden ved, at du er i landet i tilfælde af en nødsituation.

Færdselsuheld: Tjek inden afgang, om og hvor din bil er dækket (forhandler, rejse- og bilforsikring eller vejhjælpsservice), og hvilke betingelser der gælder. 

Alvorlige ulykker: Ring til politiet/og eller ambulancen via 112 (i hele Europa) og ring til dit rejseforsikringsselskabs alarmcentral. De skal nok hjælpe og guide dig. Læg også mærke til vidner og kontroller, om begge parters registreringsnumre og forsikringsselskabet er indtastet korrekt. Tag billeder af situationen, skaderne og omgivelserne. Glem ikke at anmelde tyveri til politiet. 

Det grønne kort: Selvom et grønt kort ikke er obligatorisk i alle lande, er det nyttigt at have det med dig hele tiden. Dette sparer en masse besvær i tilfælde af en kollision. Du finder også information om, hvad du skal gøre i tilfælde af skade.

Sikkerhedsudstyr: I mange lande er det obligatorisk at have en advarselstrekant,  en sikkerhedsvest, et reservehjul,  en førstehjælpskasse, reservepærer og en ildslukker  i bilen. Medbring altid disse ting, for at være på den sikre side.

Praktisk
Gode idéer og generelle tips

Biludlejning: Skal du med fly og leje en bil? Så medbring dit pas og kreditkort, som skal bruges til biludlejningen.

Legitimationskort: Et kørekort er desværre ikke gyldigt som bevis for din identitet i udlandet. Du skal derfor medbringe et andet legitimationskort.

Medicin: Bruger du f.eks. sovemedicin, stærkt smertestillende eller beroligende medicin, skal du medbringe et pillepas på ferien.

Du kan læse mere om pillepasset her.

Kæledyr: Skal din hund eller kat med på ferie? Så skal dit kæledyr have et EU-rejsepas, en chip og en vaccination mod rabies. I nogle lande (og derfor også på campingpladser i disse lande) er visse hunderacer forbudt, eller der gælder strenge regler for disse dyr, fordi de kan udgøre en fare for deres miljø. Det gælder f.eks. i Frankrig, Spanien, Portugal, Danmark, Storbritannien og dele af Tyskland.

Læs mere om reglerne her.

Rejser du alene med en mindreårig? F.eks. fordi du er skilt? Eller har du medbragt dit barns kæreste eller ven på ferien? Så skal du kunne fremvise dokumentation på, at du har tilladelse fra alle barnets forældre - dette kan ordnes med en samtykkeerklæring.

Du kan læse mere om emnet ved at trykke her.

ICE-nummer: Indsæt telefonnummeret på en nødkontakt som et ICE-nummer (In Case of Emergency) i din telefon.

Turistattraktioner: Vi anbefaler, at du booker dit besøg til turistattraktioner på forhånd, da du så kan bruge tiden på hygge og sjov med familien. Ellers risikerer du lange køer! 

Drikkevand: Vand er drikkeligt i næsten alle europæiske lande. Nogle gange smager det anderledes på grund af tilsætning af klor. Når du er i tvivl, kan du købe vand på flaske i supermarkedet.

Restauranter: I de sydlige lande spiser folk ofte sent. Bemærk venligst, at der (uden for campingpladsen) ofte ikke er nogen i restauranten før kl. 20:00. 

Tip: Inden du rejser, kan du tage et billede af dit pas/ID-kort, forsikringskort, bankkort, nødnumre og andre vigtige ting. Send dem til dig selv eller andre rejsekammerater, så du stadig har vigtige data ved hånden i tilfælde af tab eller tyveri.

Hæveautomater: Hvis du hæver penge i en hæveautomat, så undgå ATM Euronet eller GWK Travelex automater, da de ikke er tilknyttet en bank, hvorfor du får en dårligere valutakurs og betaler ekstra transaktionsomkostninger.

Ved hævning skal du altid vælge 'uden konvertering' eller 'afvis konvertering' Din egen bank bestemmer så kursen og ikke den lokale bank. Det er meget billigere.

Kør-selv
Motorvejs- og miljømærkater

Østrig og Schweiz: På motorvejene i Østrig og Schweiz er det obligatorisk at have en Autobahn-vignet . Disse vignetter er tilgængelige ved motorvejsgrænseovergangene i Østrig og Schweiz eller kan købes inden afrejse hos FDM ved at klikke her. 

For Østrig kan du vælge mellem en vignet med en gyldighed på 10 dage, 2 måneder eller 1 år, mens en schweizisk Autobahn-vignet er gyldig i 1 år som standard.

Slovenien: På Sloveniens hovedveje skal du have en gyldig betalingsvignet. Alle motorveje og motorveje i Slovenien er betalingsveje. En e-vignet er også tilgængelig i Slovenien på betalingsstationer, tankstationer, supermarkeder og kiosker. Uden for Slovenien kan de købes i grænseregionen ved sørre tankstationer og i butikkerne ÖAMTC i Østrig. 

Tyskland: I nogle områder i Tyskland skal du have et miljømærkat. Kører du gennem Tyskland, men ikke forlader motorvejen, behøver du ikke et miljømærkat. Hvis du overnatter i Tyskland, kører du muligvis ind i en miljøzone, hvor et miljømærkat er obligatorisk, blandt andet i München, Stuttgart og Neu-Ulm.

Tip: Med denne ruteplanlægger: https://maps.adac.de/ kan du planlægge din rute, se køretid og kilometerangivelse, få foreslået overnatningsmuligheder på vejen, spisesteder på vejen, se planlagt vejarbejde og eventuelle vejafgifter på ruten.

Overnatningshoteller: Hvis du ønsker at tage en overnatning eller to på vejen til din feriedestination, er der masser af billige hoteller langs motorvejene, hvor du kan slappe af og give familien et velfortjent hvil.

Elbil: Rundt omkring i Europa er sortimentet af ladestationer i løbet af de senere år blevet udvidet  gevaldigt. Men derfor er det stadig en god idé, at sætte sig ind i mulighederne og planlægge kør-selv-ferien. Ladestationer på ruten kan findes via denne ruteplanlægger: https://abetterrouteplanner.com/.  

Tankning: Bemærk, at tankning af benzin/diesel som regel er en hel del dyrere langs motorvejene end ved de mindre veje. Generelt er det billigst at tanke ved de store supermarkeder, som I også finder tæt på de store veje. 

Bemærk: Oplysningerne på denne side er omhyggeligt sammensat. Vi påtager os dog intet ansvar for ukorrekte eller ufuldstændige oplysninger. De links, vi bruger til andre hjemmesider, er kun til informationsformål. Disse hjemmesider bliver ikke vedligeholdt, overvåget eller godkendt af os. Som rejsende er du ansvarlig for at have de rigtige dokumenter til din ferie. Vi anbefaler, at du tjekker de seneste oplysninger hos de relevante myndigheder lige før din ferie.