Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Gode råd til kørsel på Autobahnen

5. november 2019

Tag bilen på ferie

Hvis du i de kommende uger skal sydpå, bringer vi dig her en guide til, hvordan du skal forholde dig til kørslen på den tyske Autobahn.

Høje hastigheder, store lastbiler der er besværelige at overhale og usikkerhed omkring hvor hurtigt man må køre er noget, mange har været ude for, når de begiver sig ud på det tyske motorvejsnet.

Mange er usikker på, hvordan de skal forholde sig til forholdene i Tyskland, så vi har derfor lavet en lille oversigt over, hvordan du skal agere på en af verdens mest omfattende motorveje.

Kend begrænsningen 

Rigtig mange er af den overbevisning, at man må køre så hurtigt som det passer en på hele Autobahnen. Dette er dog langt fra sandheden, så du bør derfor være særligt opmærksom på om det er angivet, hvor hurtigt du må køre. Vejarbejde er et klassisk eksempel på et område hvor maksimalhastigheden er angivet, og det er også her at de uopmærksomme ofte får bøde.

Kun de stærkeste overlever

Ovenstående skal selvfølgelig tages med et gran salt, men du skal være meget opmærksom på de hurtige muskelbiler i yderste bane til venstre. Nogle kører i skræmmende hurtig fart, så hvis du vil undgå sure miner, blinkende lygter og intensiv dytten, bør du altid holde dig så langt til højre som muligt.

Hold afstand

En af motorvejens mange uskrevne regler siger, at det er dårlig stil at forsøge at fremprovokere en øget hastighed ved at ligge sig tæt op af forankørende. Sådan en type adfærd bliver i nogle tilfælde straffet med en bøde, så husk derfor altid at holde en sikker afstand til dine medbilister.

Kødannelse

Hvis kø opstår, bør du tænde dit havariblink indtil bagvedkørende også har tændt sit. Holder du i venstre eller højre side, så sørg for at komme så langt ind til kanten som muligt, så eventuelle udrykningskøretøjer kan komme forbi.

Pas på med at køre for langsomt

Det lyder måske underligt, men det er ikke velset at bevæge sig med meget lav hastighed. Det betyder selvfølgelig ikke at du skal drøne afsted med hastigheder du ikke er komfortabel med, men forsøg som udgangspunk at køre med minimum samme hastighed som du ville køre med på danske motorveje.

Skik følge eller land fly

Dette ordsprog opsummerer meget godt, hvordan du bør forholde dig på motorvejene. Så længe du følger de andre billister i trafikken (se bort fra de allerhurtigste i yderbanen) og tilpasser dig deres måde at køre på, bør turen foregå gnidningsfri.

Authobahnen er ikke så farlig, som mange gør den til, så hvis du har ovenstående forholdsregler i mente, skal I nok få en dejlig tur på vejene.

Hold pit-stop stop på vejen

Det kan godt være et langt sejt træk, hvis man ikke er vant til at køre på de tyske motorveje, men det kan man sagtens undgå at føle, så længe man er godt forberedt og sørger for at tage en hel del pauser. Det kan klart anbefales at holde mange små pauser i stedet for få store.

Pauserne kan nemt bruges på at lege, spille bold, spise frokost eller drikke en kop kaffe, og sørg så for at tage turen som en del af ferien i stedet for at se det som noget der skal overståes. Ferien starter jo egentlig så snart I sætter jer i bilen, og påbegynder kørslen sydpå.

Tag en overnatning eller to

Derudover kan det også klart anbefales at tage en overnatning på vejen, og i Tyskland findes et hav af fantastisk hyggelige campingpladser i smukke tyske byer, som bl.a. Camping i Hessen eller i fantastiske Bayern.

I kan også vælge at bruge et par dage på en campingplads i Paris og nyd byernes by eller tag et smut forbi Disneyland på vejen. Skal I til Italien på sommerferie, så findes der jo selvfølgelig massere af vidunderlige campingpladser i Italien, ved Gardasøen eller det populære og smukke Adriaterhav, men I kan jo også vælge at nyde nogle dage på vejen derned, evt. på en campingplads i Østrig, hvor I kan opleve fred, ro og masser af helt fantastisk bjergluft, og omgivet af helt betagende natur. En vidunderlig måde at tilbringe tid sammen med familien, og komme helt ned i gear.