Gode råd til kørsel på Autobahnen
Kan vi hjælpe?
7010 4343

Gode råd til kørsel på Autobahnen

25. juni 2014

Hvis du i de kommende uger skal sydpå, bringer vi dig her en guide til, hvordan du skal forholde dig til kørslen på den tyske Autobahn.


Høje hastigheder, store lastbiler der er besværelige at overhale og usikkerhed omkring hvor hurtigt man må køre er noget, mange har været ude for, når de begiver sig ud på det tyske motorvejsnet. Mange er usikker på, hvordan de skal forholde sig til forholdene i Tyskland, så vi har derfor lavet en lille oversigt over, hvordan du skal agere på en af verdens mest omfattende motorveje.

Kend begrænsningen 

Rigtig mange er af den overbevisning, at man må køre så hurtigt som det passer en på hele Autobahnen. Dette er dog langt fra sandheden, så du bør derfor være særligt opmærksom på om det er angivet, hvor hurtigt du må køre. Vejarbejde er et klassisk eksempel på et område hvor maksimalhastigheden er angivet, og det er også her at de uopmærksomme ofte får bøde.


Kun de stærkeste overlever

Ovenstående skal selvfølgelig tages med et gran salt, men du skal være meget opmærksom på de hurtige muskelbiler i yderste bane til venstre. Nogle kører i skræmmende hurtig fart, så hvis du vil undgå sure miner, blinkende lygter og intensiv dytten, bør du altid holde dig så langt til højre som muligt.


Hold afstand

En af motorvejens mange uskrevne regler siger, at det er dårlig stil at forsøge at fremprovokere en øget hastighed ved at ligge sig tæt op af forankørende. Sådan en type adfærd bliver i nogle tilfælde straffet med en bøde, så husk derfor altid at holde en sikker afstand til dine medbilister.


Kødannelse

Hvis kø opstår, bør du tænde dit havariblink indtil bagvedkørende også har tændt sit. Holder du i venstre eller højre side, så sørg for at komme så langt ind til kanten som muligt, så eventuelle udrykningskøretøjer kan komme forbi.


Pas på med at køre for langsomt

Det lyder måske underligt, men det er ikke velset at bevæge sig med meget lav hastighed. Det betyder selvfølgelig ikke at du skal drøne afsted med hastigheder du ikke er komfortabel med, men forsøg som udgangspunk at køre med minimum samme hastighed som du ville køre med på danske motorveje.


Skik følge eller land fly

Dette ordsprog opsummerer meget godt, hvordan du bør forholde dig på motorvejene. Så længe du følger de andre billister i trafikken (se bort fra de allerhurtigste i yderbanen) og tilpasser dig deres måde at køre på, bør turen foregå gnidningsfri.


Authobahnen er ikke så farlig, som mange gør den til, så hvis du har ovenstående forholdsregler i mente, skal I nok få en dejlig tur på vejene.