Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Kør-selv-ferie med børn - undgå kaos på bagsædet

En fleksibel kør-selv-ferie er en oplagt ferieform for familier med både store og mindre børn. Mange frygter dog køreturen og ikke mindst kaos på bagsædet, men med nogle få tips undgår I kaos og både børn og voksne får det bedste ud af turen.

”Er vi der snart?” 
Det kan være svært for børnene at forstå de store afstande, og mange børn har glæde af, at afstanden gøres mere visuel. Det kan blandt andet gøres via et printet oversigtskort, hvor hele ruten er med og indtegnet. På kortet kan børnene så selv tegne ruten op med en tusch når nogle af de større byer passeres og på den måde følge med.   

Pauser 
Det er altid en god ide at holde mange små pauser. Især børn har gavn af jævnlige pauser ca. hver 2. time, da det også modvirker, at de bliver køresyge. Mange rastepladser har grønne områder og/eller legeplads, hvor I kan få slappet af og rørt jer. Det er også en god ide at spise let og ofte samt at få lidt at drikke, når I gør stop.

Mad & drikke 
Der er selvfølgelig mulighed for at købe mad på turen, men det er en god ide selv at medbringe mad og drikke. Med en elektrisk køleboks kan det holde sig koldt og frisk hele turen. Vælg det I godt kan lide, men pas på med for meget slik og sukker. Der skal være plads til lidt slik, men sunde snacks som grøntsagsstave, cherrytomater, rosiner, frugt og nødder er helt perfekte til køreturen. Det er altid en god ide at have køkkenrulle og/eller vådservietter inden for rækkevidde så både bil og børn holdes rene.   

Indret bagsædet  
Bagsædet kan indrettes med lidt tæpper og puder. Det skaber hygge og gør det mere behageligt at sove på turen. Det bliver ofte varmere på bagsædet end i front, så sørg for at få luftet godt ud. Skinner solen skarpt, kan det være en god ide at sætte solskærme op på bilens bagerste sideruder, da det modvirker både lys og varme. Hvis bilen ikke har aircondition, er solskærme specielt anvendelige til at holde bagsædets temperatur nede.

Sikkerhed 
Ved en hård opbremsning kan det være særdeles farligt at have løse genstande liggende i bilen. Det løses dog let med ”ryglænslommer” bag på forsæderne. Her kan legesager, malebøger, bøger/blade, mp3-afspillere og andet sikkert anbringes samtidig med, at det er let tilgængeligt. Skal der ses film undervejs, kan der ligeledes anskaffes holdere til dvd-afspillere eller tablet/iPad, der let monteres bag på hovedstøtten. Har I små børn med på ferien, er det en god ide at sørge for at autostolen er monteret korrekt og tilpasset barnet.  

Underholdning & lege 
Film, musik, spil på mobil/tablet m.m. er altid et hit hos børnene. Små lege går dog aldrig af mode og er et godt alternativ til elektronikken. Læs mere om spil og lege som ”Rouletten”, ”Ordlavine” og ”Det starter med” lige her.

Relaterede artikler...

Hold tyvene væk!

- Kom tyvene i forkøbet!

Vigtige dokumenter

- Få styr på alle de vigtige papirer!