Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Køprognose og vejarbejde

At befinde sig midt i en flere timer lang kø på den tyske motorvej, kan være en rigtig dårlig start på en længe ventet ferie. Vi har derfor samlet en række råd til, hvordan du holder dig opdateret på eventuelle kødannelser, når turen går sydpå.  

Det første du bør være opmærksom på er, om der er problemer med trafikken i Danmark. Vejdirektoratet har lavet en hjemmeside, hvor du kan se i hvilke områder trafikken kan være problematisk – se den ved at klikke her.

Der findes mange hjemmesider, hvor du kan finde oplysninger om trafikken. Disse er dog ofte skrevet på områdets sprog og kan derfor være svære at orientere sig i.   

Er du bruger af GPS, kan du undersøge om du har mulighed for at tilkoble dig en ”live service”/TMC-funktion, der kan sende opdateringer omkring kødannelse direkte til dig, og råde om alternative ruter. ADAC har lavet en hjemmeside, hvor du nemt kan se knudepunkter, kødannelser og lignende, det eneste du skal gøre er at klikke på Verkehrsmeldungen – se den ved at klikke her.

Hvis du på forhånd ikke ønsker at havne i en længere varig kø, så kan du med fordel vælge en alternativ rute, og på den måde undgå de kritiske knudepunkter. Dette kan eksempelvis være den Den Gamle Saltvej i Nordtyskland eller Eventyrvejen i Midtvesttyskland.

Relaterede artikler...

Hold tyvene væk!

- Kom tyvene i forkøbet!

Vigtige dokumenter

- Få styr på alle de vigtige papirer!