Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Husk de vigtige dokumenter

Det er essentielt for en vellykket ferie, at du husker at medbringe de rigtige dokumenter – vi bringer her en liste over de gængse dokumenter, som du skal medbringe, samt hvilke dokumenter det anbefales at medbringe.  

Det gule sygesikringskort 
Det gule sygesikringskort dækker omkostninger i forbindelse med akut sygdom og/eller skade. Du bør være særlig opmærksom på, at du pr. 1. august 2014 ikke længere er dækket ind af dit gule sundhedskort. Det blå EU-sygesikringskort skal benyttes i stedet og/eller en privat rejseforsikring.

Hvad dækker sygesikringskortet?
Såfremt uheldet skulle være ude, dækker kortet blandt andet: 

  • Udgifter til læge og sygehusbehandling 
  • Akut sygdom / tilskadekomst 

Pas 
Som udgangspunkt bør du altid medbringe dit pas, når du begiver dig uden for Danmark – det er dog ikke nødvendigt i norden. Husk at undersøge om passet er gyldigt, og at alle afrejsendes pas er medbragt.

Kørekort 
Skal du føre bilen, så husk at medbringe kørekortet.

Bilens registreringsattest 
Attesten er et bevis på bilens ejerforhold, og originalen skal medbringes. Kan du ikke finde attesten, kan du få udstedt et nyt hos dit lokale motorkontor hos SKAT.

Det røde og grønne kort 
Det grønne kort er et bevis på, at du har tegnet en gyldig ansvarsforsikring på din bil. Som udgangspunkt behøver du ikke at medbringe kortet, hvis du besøger lande inden for EU. Er du i tvivl om kortet skal medbringes, så kan du henvende dig til det forsikringsselskab, hvor du har bilen forsikret.

Det røde kort, også kaldet SOS-kortet, er et bevis på, at du har tegnet en gyldig kaskoforsikring på din bil. Du kan i informationerne i dit røde kort se, hvordan du skal forholde dig, hvis en skade forekommer. Dette kort kan bl.a. downloades som applikation til din mobiltelefon.

Udenlandsk kørekort 
Du bør anskaffe dig et udenlandsk kørekort, hvis du bevæger dig udenfor EUs grænser (dog ikke Island, Norge og Liechtenstein) . Det koster 25 kr. at erhverve sig et international kørekort, der er gældende i et år efter udstedelse. Kortet kan anskaffes på din kommunes borgercenter.

Tag kopier af dine rejsedokumenter
Det kan være en god idé at tage kopier af dine vigtigste dokumenter såsom pas, hvis du skulle være ude for tyveri eller lignende. Du kan enten have en fysisk kopi og opbevare dem andetsteds, eller du kan scanne dokumenterne og gemme dem i skyen, på en USB, på din mail eller lignende.

Relaterede artikler...

Vejhjælp

- Sådan er du ordentligt dækket ind!

Husk rejseforsikringen

- Bliv dækket ind hjemmefra!