Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.
Alle de bedste campingpladser i Campania
Hovedstaden i Campania er Napoli. Campania er rig på kultur, gastronomi, musik, arkitektur og arkæologiske steder såsom Pompeji, Herculaneum, Paestum og Velia. Navnet Campania stammer fra latin, som romerne kaldte for Campania Felix, der oversættes til "frugtbare landskab". Læs mere

Camping i Campania

Læs mere om Campania her...

Campania er på en gang et udtryk for skønhed, drama, historie, kultur og sol samt hav. Den smukke Amalfikyst er prydet med en masse smukke byer, der ligger side om side på det, der af mange betegnes som en af Europas smukkeste kyststrækninger.

Bestil camping i Campania online her på siden eller ring til en af vores erfarne ferierådgivere på telefon 7010 4343 for tips og råd om den perfekte familieferie i Italien.

Hvorfor camping i Campania?

Hvad er det lige præcis, som gør, at camping i Campania er så eftertragtet blandt danskerne? Vi tror, at grunden til det er så populært, bunder ud i en blanding af.

  • Rig kultur, gastronomi og arkitektur
  • Smukt, frugtbart landskab
  • Skønne, brede sandstrande
  • Dejligt varmt klima

To fremragende campingpladser

Camping Baja Domizia er en lækker campingplads med mange spændende faciliteter beliggende i bugten Gaeta mellem Rom og Napoli. Uspoleret natur, brede sandstrande og et dejligt klima er de skønne ingredienser til en fantastisk ferie i det sydlige Italien.

Camping Village Paestum byder på flere pools, børnepool, vandrutstjebaner og kort afstand til en privat strand. På stranden er der både bar, livreddere, parasoller og solstole.

Besøg de mest historiske byer

Napoli
Napolis historiske centrum er det største i Europa, dækker over 1.700 hektar og indeholder 27 århundreders historie. Byen er desuden valgt af UNESCO som et World Heritage Site. Napoli har længe været et stort, kulturelt centrum med global indflydelse, især i renæssancen og oplysningstiden. I Napoli og omegn kan du finde en lang række af kulturelle og historiske betydningsfulde steder.

Salerno
Salerno er mest kendt for det første medicinske universitet i verden. I det 16. århundrede, under Sanseverino-familien, som var blandt de mest magtfulde herrer i det sydlige Italien, blev byen et center for læring, kultur og kunst. I dag er Salerno et vigtigt kulturelt centrum i Campania og Italien, og har haft en lang og begivenhedsrig historie. Byen har en attraktiv og varieret kultur.

Slap af på lækre strande

I Campania kan man finde nogle dejligt brede sandstrande, men her findes flere mindre sandstrande blandt klippestrækningerne, som er virkeligt lækre. Er man til snorkling, er der rig mulighed for dette ud for Cilento-reservatet, på Sorrento-halvøen og på øen Capri. På øen Ischia finder man en række kurbadesteder under åben himmel med naturligt opvarmet mineralvand på grund af øens vulkanske oprindelse.

Her er et væld af seværdigheder

Paestum var en stor og græsk by på kysten af Det Tyrrhenske Hav i Magna Graecia. Efter grundlæggelsen af græske kolonister under navnet Poseidonia blev det til sidst erobret af romerne. Romerne gav byen sit nuværende navn. Ruinerne af Paestum er bemærkelsesværdige for deres tre gamle græske templer, som er i en meget flot stand.

Herculaneum var en gammel romersk by ødelagt af vulkanen Vesuv i 79 e.Kr. Byen er berømt som en af de få gamle byer, der nu kan ses i sin næsten oprindelige pragt, fordi i modsætning til Pompeji var Herculaneums begravelse dyb nok til at sikre de øverste etager af bygninger forblev intakt og det varmere aske bevarede desuden genstande lavet af træ såsom senge, døre og endda mad. Desuden var Herculaneum mere velhavende end Pompeji med en usædvanlig tæthed af fine huse og et langt mere overdådigt brug af farvet marmor. Opdagelsen i de seneste år af omkring 300 skeletter langs kysten kom som en overraskelse, da det var blevet antaget, at byen selv i vid udstrækning blev evakueret.

Velia var en gammel by beliggende i Magna Graecia på kysten af Det Tyrrhenske Hav. Byen blev oprindeligt grundlagt af grækere fra Phocaea omkring 538-535 f.Kr. Navnet blev senere ændret til Ele og derefter Elea, før det blev kendt ved sit nuværende latinske navn. Byen var kendt for at være hjemsted for filosofferne Parmenides og Zeno af Elea, samt den Eleatiske skole de var en del af.

Pompeji var en gammel romersk by nær Napoli. Det meste af byen blev ødelagt og begravet under 4 til 6 meter aske og pimpsten af vulkanen Vesuv i 79 e.Kr. Forskere mener, at byen blev grundlagt i det syvende eller sjette århundrede f.Kr. og blev erobret af romerne i år 80 f.Kr. Da byen blev ødelagt 160 år senere, menes det, at befolkning bestod af cirka 20.000 mennesker med et komplekst vandsystem, et amfiteater, skole og havn.

Italiensk gastronomi

Som bekendt er Italien kendt for deres udsøgte mad, såsom pasta, pizza, risotto og is. Desuden har Italien også parmesan, mozzarella og gorgonzola, som de benytter i deres fantastiske madretter. Derudover er Italien selvfølgelig også kendt for nogle af verdens bedste vine deriblandt Amarone og Barolo fra Norditalien, Brunello og Chianti fra Toscana, Frascati fra Lazio og Marsala fra Sicilien.

Her kan i se vores andre skønne områder i Italien