Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

De bedste campingpladser og rejsemål i Ungarn

Uanset om I er til fred og ro eller en dag fyldt med aktiviteter, så kan camping i Ungarn opfylde alle jeres ønsker. Med både dejligt badevand i Balatonsøen, friske vine, lækker mad, fiskeri, sejsport, elegante slotte og idylliske landsbyer.

De bedste campingpladser og rejsemål i Ungarn
Uanset om I er til fred og ro eller en dag fyldt med aktiviteter, så kan camping i Ungarn opfylde alle jeres ønsker. Med både dejligt badevand i Balatonsøen, friske vine, lækker mad, fiskeri, sejsport, elegante slotte og idylliske landsbyer. Læs mere
Mest populære rejsemål i Ungarn (2)
Balatonsøen
Camping ved Balatonsøen er i stigende grad ved at blomstre. Balatonsøen er ikke blot den største sø i hele Centraleuropa, den er også kendt for sit varme klima, flotte lange...
Camping ved Balatonsøen er i stigende grad ved at blomstre. Balatonsøen er ikke blot den...
  • Børnevenlig destination
  • Besøg den smukke by Tihany
  • Leg i Balatonsøen hele dagen
4 mulige campingpladser
Se rejsemål
Central Transdanubien
Det Centrale Transdanubien har en skøn placering i Ungarn mellem Budapest og Balatonsøen. Området byder på et varieret landskab med skove, bjerge, søer og floder, samt et utal af hyggelige...
Det Centrale Transdanubien har en skøn placering i Ungarn mellem Budapest og Balatonsøen. Området byder...
  • Smukt og varieret landskab
  • Mange gode børneattraktioner
  • Hovedbyen Székesfehérvár
2 mulige campingpladser
Se rejsemål

Camping i Ungarn

Alt om Ungarn og de bedste campingpladser

Ungarn er forholdsvis nyt for mange danskere og ligger ikke i toppen over mest besøgte rejsemål i Europa, men derfor kan du roligt tage på camping hertil. Landet er nemlig en god kombination af alt, hvad du kunne ønske dig på din perfekte campingferie med både natur, kultur, lunt badevand og familiehygge. 

I kan fx tage på camping ved den fascinerende Balatonsø med de lune temperaturer, hvor I kan bade og besøge en eller flere af de omkringliggende byer. I kan også opleve flot natur, charmerende landsby, et godt klima med masser af sol, og storbyen Budapest der byder på kultur i massevis. 

Vælg mellem både luksustelte og mobilhomes i Ungarn.

Hvorfor tage på camping i Ungarn?

Nedenfor har vi fundet en række grunde, hvorfor du bør vælge Ungarn til campingferien.

Highlights fra Ungarn:

  • Et klima som kan konkurrere med Sydeuropa
  • Ungarn er både godt og billigt
  • Vidunderligt landskab og idylliske omgivelser
  • Besøg charmerende Budapest

Camping ved Balatonsøen

Balatonsøen 
Har man sagt Ungarn, må man også sige Balatonsøen, som er en af er en af de største søer i Europa og byder på en fantastisk badetemperatur om sommeren. Søen er omgivet af smukke bjergkæder og hyggelige landsbyer, og er et sandt paradis for vandsportsentusiaster. Her kan I prøve kræfter med bl.a. vandski, sejlsport, roning og vandcykler, og den lange kyststrækning byder på en masse strande, som er helt perfekte til solbadning. Netop derfor har vi valgt at tilbyde campingpladser hvoraf de fleste befinder sig i dette smukke område af Ungarn. 

Kecskemét 
Kecskemét er en by i det centrale Ungarn og er hovedstad i provinsen Bacs-Kiskun. Byen er Ungarns 8. største by og er beliggende halvvejs mellem hovedstaden Budapest og Ungarns tredjestørste by Szeged.

Populær campingplads i Ungarn

Camping Füred er den største campingplads ved Balatonsøen, og det er et fantastisk, hyggeligt feriested. Pladsen er beliggende i hjertet af Ungarns smukke omgivelser og lige ned til søens bred med en betagende udsigt over vandet, samt den lille ø Tihany. Her venter jer et skønt poolområde med vandrutjsebane, hyggelige restauranter og sjove aktiviteter såsom minigolf og volleyball. På Camping Füred vil I aldrig komme til at kede jer, og for pladsens yngste gæster arrangeres der sjove lege i børneklubben.

På badeferie i Ungarn?

Ungarn er et land beliggende i Centraleuropa og uden nogen kystlinje. Det vil altså sige, at Ungarn ikke har nogen strande ud til hav, men det betyder ikke, at I skal snydes for strand og sol på campingferien. Ungarn har nemlig et væld af søer, deriblandt den kendte Balatonsø, hvor det vil være muligt at nyde det dejlige varme sand, samt en stor, flot og ren badesø.

Attraktioner og kultur i Ungarn

Lad kør-selv ferien gå til Ungarn, der byder på spændende seværdigheder og kulturoplevelser. Keszthely er beliggende på den vestlige bred af Balatonsøen, og er områdets største og ældste by. Allerede tilbage i det gamle romerske imperium var denne by et centrum for handel. Nu vil du kunne nyde den vedligeholdte by samt opleve alt, hvad byen har at byde på i form af shopping, god mad og fest. Festetics er Ungarns 3. største palads og rummer et bibliotek, spejlmusiksal, hvor der ofte arrangeres koncerter samt en vidunderlig have, hvor mange truede dyr og planter lever i et jungleparadis.

Desuden findes der en lang række interessante og spændende museer i området omkring Balatonsøen. Her vil du have mulighed for at opleve gamle arkæologiske fund, som stammer fra 7.000 år tilbage i tiden. I safariparken nær museet vil du kunne opleve både bøfler, zebraer og kameler, som går frit rundt.

Den ungarske historie

I år 35 f.Kr. blev Ungarn erobret af romerne. Da Romerriget faldt i år 476 e.Kr. overgiv herredømmet til mindre stammer. I år 895 slog de forskellige stammer sig sammen og blev til et forenet Ungarn. I de næste par hundrede år gik alt smurt for Ungarn; med massere af penge og en stærk monark fik ungarerne opbygget et stærkt land. Desuden blev Ungarn accepteret ind i den katolske kirke og blev anerkendt af de andre vestlige lande. Men så i år 1241 modtog Ungarn et hårdt slag i takt med den mongolske invasion. Mere end halvdelen af Ungarns befolkning blev ofre for invasionen, og de overlevende stod i en forfærdelig situation. Fra dette punkt kunne det dog kun gå opad for Ungarn.

Nyd traditionel ungarsk mad

På campingferien i Ungarn kan I glæde jer til at sætte tænderne i ungarske delikatesser. Det siges, at det vigtigste måltid for en ungarer er frokosten, som ofte består af en lækker suppe eller gryderet, som eksempelvis gullash. Når det så er sagt, så er kød også utroligt populært til aftensmad. Og hvis du er til fisk, kan du også sagtens få det. Den traditionelle fiskesuppe Halászlé bør man næsten prøve. Til dessert er tærter, hjemmelavede kager og vaniljeis de mest populære retter.


Attraktioner på campingferie i Ungarn

Keszthely er beliggende på den vestlige bred af Balatonsøen og er områdets største og ældste by. Allerede tilbage i det gamle romerske imperium var denne by et centrum for handel. Nu vil I kunne nyde den vedligeholdte by, samt opleve alt, hvad byen har at byde på i form af shopping, god mad og fest. 

Festetics er Ungarns 3. største palads og rummer et bibliotek, spejlmusiksal, hvor der ofte arrangeres koncerter, samt en vidunderlig have, hvor mange truede dyr og planter lever i et jungleparadis. 

Desuden findes der en lang række interessante og spændende museer i området omkring Balatonsøen. Her vil I have mulighed for at opleve gamle arkæologiske fund, som stammer fra 7.000 år tilbage i tiden. I safariparken nær museet vil I kunne opleve både bøfler, zebraer og kameler, som går frit rundt.