Kan vi hjælpe?
7010 4343

Istrien er den mest populære feriedestination, når danskerne tager på camping i Kroatien. Istrien er en halvø beliggende i det nordlige Kroatien nær Slovenien og Italien. Istrien-halvøen er omringet af krystalklart badevand og på halvøen finder I en række små idylliske og charmerende byer, hvoraf den største og mest kendte er Pula. På vores hjemmeside finder I et stort udvalg af alle de bedste campingpladser i Istrien.

Istrien er den mest populære feriedestination, når danskerne tager på camping i Kroatien. Istrien er en halvø beliggende i det nordlige Kroatien nær Slovenien og Italien. Istrien-halvøen er omringet af krystalklart badevand og på halvøen finder I en række små idylliske og charmerende byer, hvoraf den største og mest kendte er Pula. På vores hjemmeside finder I et stort udvalg af alle de bedste campingpladser i Istrien.

Læs mere om Istrien her...

Den store halvø Istrien er grøn og flot med pinjeskove, smukke småbyer og venlige mennesker. Strandene på halvøen har perfekt badevand. Holder I ferie på Istrien, kan I også opleve Venedig og de berømte, smukke drypstenshuler i Postojna (Slovenien).

Find og book jeres næste ferie i Istrien online her på siden eller kontakt en af vores erfarne ferierådgivere på tlf. 7010 4343 for tip, råd og vejledning om camping i Istrien.

Hvofor rejse på camping i Istrien?

Overvejer I camping på Istrien? Dansk Bilferie har den bedste kombination af strand, pool og de bedste faciliteter og aktiviteter.
Hightlights fra Istrien:
  • Oplagt destination for badeferie og vandsport
  • Tag på udflugt til de idylliske, charmerende byer, f.eks. Pula
  • Smuk og frodig natur
  • Gæstfri befolkning

Charmerende byer i Istrien

Pula
Pula er den største by på Istrien og er over 3000 år gammel. Pula er stedet, hvis I vil lave lidt ferieshopping. I byen finder I også amfiteateret, Arena Pula og Augustus Tempel.

Rovinj

Rovinj er en af de smukkeste byer i Kroatien. I gamle dage var den gamle bydel beliggende på en ø, indtil man i det 18 århundrede byggede en bro til fastlandet og den gamle by blev til en halvø. Barokkirken St. Euphemia, som er placeret på toppen af den gamle bydel, er bestemt et besøg værd. Her kan man tage vejen op i kirketårnet og nyde en fantastisk udsigt.


Novigrad
Novigrad er en by med flere hyggelige restauranter og en lille marina. Her er det især smukt at se solnedgangen fra bymurene, eventuelt med et glas af den skønne lokale vin.

Umag
Umag har en gammel og charmerende bydel, der er et besøg værd, hvis I er på udkig efter hygge og historie. Umag er en historisk by, omgivet af en fantastisk natur, hvor I bl.a. kan besøge St. Roche-kirken og Umag Town Museum.

Mad, drikke og kultur

Det istrianske køkken minder en del om det italienske med pastaretter og ligende. Ved kysten er det meget fisk og skaldyr der er populært. De mest populære og lokale retter er Cevapicici, som minder om en frikadelle, og Pljeskavica, som er en krydret hakkebøf.  Der produceres vin overalt på Istrien, og man kan besøge mange af vingårdene rundt omkring. Det er de to druer Teran (rød) og Malvazija (hvid) der er de mest populære.

Attraktioner og aktiviteter i Istrien

Istrien byder på mange forskellige sportsaktiviteter som bl.a. bjergbestigning, mountainbiking, havkajak, dykning, caving osv. I byen Barban finder I Galvani Park, som er en high-wire adventure park, hvor I kan opleve eventyrlig klatring. Der er ruter af forskellig sværhedsgrad, så hele familien kan være med.

Baredine Grotten
Istrien bl.a. kendt for sine godt 1000 grotter, hvor kun få af dem er åbne for turister. Nær byen Proec finder I den mest berømte grotte, Baredine grotten. Denne grotte er en verden af skulpturer med sine mange drypsten. Her kan I bl.a. også se en menneskefisk, som kun lever i grotter.

Jurassic Park, Funtana er en park tæt på Porec med op til 24 meter lange dinosaurers i metal. Parken har også et sjovt legeland til børn.

Hum er en middelalderby og en af verdens mindste byer med kun 17 indbyggere. Her foregår livet stadig efter de helt gamle traditioner. Tag til Hum og kom helt tilbage til fortiden.

Nationalparken Brijuni er en øgruppe lige udfor Fažana. Tito gjorde nationalparken til hans sommerresidens, hvor han bød præsidenter, konger og berømte skuespillere velkommen. Mange af gæsterne medbragte alverdens eksotiske dyr til Titos private zoo, som det stadig er muligt at besøge.