Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.
Spektakulær natur og krystalklart hav
Istrien er danskernes foretrukne rejsemål, når de tager på camping i Kroatien. Istrien er en halvø beliggende i det nordlige Kroatien, som er omringet af krystalklart badevand med en række små idylliske byer, hvoraf den største by er Pula. Læs mere

Camping i Istrien

Campingferie i Istrien

Den store halvø Istrien er grøn og flot med pinjeskove, smukke småbyer, venlige mennesker og så har strandene på halvøen perfekt badevand. Holder I campingferie på Istrien, kan I også opleve Venedig og de berømte, smukke drypstenshuler i Postojna (Slovenien).

Find og book familiens næste campingferie i Istrien online her siden eller kontakt en af vores erfarne ferierådgivere på tlf. 7010 4343 for tip, råd og vejledning om camping i Istrien.

Check også vores andre skønne rejsemål i Kroatien.

Hvorfor vælge camping i Istrien?

Overvejer I camping i Istrien i Kroatien? Vi har listet, hvorfor Istrien er et godt bud til jeres næste campingferie.
  • Oplagt destination for badeferie og vandsport
  • Tag på udflugt til de idylliske, charmerende byer, f.eks. Pula
  • Smuk og frodig natur
  • Gæstfri befolkning

Populære campingpladser i Istrien

Istrien byder på nogle af de lækreste og flottest beliggende campingpladser - typisk med lækre poolområder eller badeland og direkte adgang til klippestrand med krystalklart vand. I kan vælge at bo i komfortable mobilhomes i Istrien eller hyggelige luksustelte fx omgivet af pinjeskov. Oplev de mest populære pladser her:

Charmerende byer i Istrien

Står den på camping i Istrien, kan det nemt kombineres med spændende byliv. Besøg Pula, som er den største by i Istrien, og er over 3000 år gammel. Pula er stedet, hvis I vil lave lidt ferieshopping, og I finder også her amfiteateret, Arena Pula og Augustus Tempel.

Den anden interessant by er Rovinj, som er en af de smukkeste byer i Kroatien. I gamle dage var den gamle bydel beliggende på en ø, indtil man i det 18 århundrede byggede en bro til fastlandet, og den gamle by blev til en halvø. Barokkirken St. Euphemia, som er placeret på toppen af den gamle bydel, er bestemt et besøg værd. Her kan man tage vejen op i kirketårnet og nyde en fantastisk udsigt.

Flere spændende byer i Istrien

I kan også vælge at besøge Novigrad, som er en by med flere hyggelige restauranter og en lille marina. Her er det især smukt at se solnedgangen fra bymurene med et glas af den skønne lokale vin. Umag er en anden fantastisk by, som har en gammel og charmerende bydel, der er et besøg værd, hvis I er på udkig efter hygge og historie. 

Umag er en historisk by omgivet af en fantastisk natur, hvor I bl.a. kan besøge St. Roche-kirken og Umag Town Museum. I kan også drage besøge middelalderbyen Hum, som er en af verdens mindste byer med kun 17 indbyggere. Her foregår livet stadig efter de helt gamle traditioner. Så tag til Hum og kom helt tilbage til fortiden. Der er altså rig mulighed for at besøge hyggelige byer, når den står på camping i Istrien!

Attraktioner og aktiviteter i Istrien

Istrien byder på mange forskellige sportsaktiviteter som blandt andet bjergbestigning, mountainbiking, havkajak, dykning, caving osv. I byen Barban finder I Galvani Park, som er en high-wire adventure park, hvor I kan opleve eventyrlig klatring. Der er ruter af forskellig sværhedsgrad, så hele familien kan være med.

Istrien bl.a. også kendt for sine godt 1000 grotter, hvor kun få af dem er åbne for turister. Nær byen Proec finder I den mest berømte grotte, Baredine grotten. Denne grotte er en verden af skulpturer med sine mange drypsten. Her kan I bl.a. også se en menneskefisk, som kun lever i grotter.

Oplevelse for børn og voksne

Nationalparken Brijuni er en øgruppe lige udfor Fažana. Tito gjorde nationalparken til hans sommerresidens, hvor han bød præsidenter, konger og berømte skuespillere velkommen. Mange af gæsterne medbragte alverdens eksotiske dyr til Titos private zoo, som det stadig er muligt at besøge.

En anden sjov oplevelse for familiens mindste i Istrien er en tur til Jurassic Park, Funtana. Parken ligger tæt på Porec med op til 24 meter lange dinosaurers i metal.

Mad, drikke og kultur

På campingferien i Istrien kan I glæde jer til at smage på det istrianske køkken, som minder en del om det italienske med pastaretter og ligende. Ved kysten er det meget fisk og skaldyr, der er populært. De mest populære og lokale retter er Cevapicici, som minder om en frikadelle, og Pljeskavica, som er en krydret hakkebøf. Der produceres vin overalt på Istrien, og man kan besøge mange af vingårdene rundt omkring. Det er de to druer Teran (rød) og Malvazija (hvid), der er de mest populære.