Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.
Camping Nord Kroatien
Det nordlige Kroatien er det ideelle rejsemål for en ferie på en luksuscamping i Sydøsteuropa. Nyd den smukke og endnu ikke så kendte region omkring Zagreb. Nogle af landets største højdepunkter ligger i dette område, f.eks. hovedstaden Zagreb. Læs mere

Velkommen til det smukke område - det nordlige Kroatien

Hvorfor det nordlige Kroatien?

Vil du udforske omgivelserne omkring Zagreb?. Det naturskønne, bølgende landskab nord for hovedstaden er kendt som Hrvatsko Zagorje og er hjemsted for slotte, kurbade, gårde, små landsbyer og vinmarker. Besøg Kumrovec, den omhyggeligt restaurerede landsby, hvor den tidligere jugoslaviske premierminister Joseph Broz Tito blev født, for at få et glimt af det tidlige landbrugsliv i Kroatien. Der er også mange varme vandkilder. Det nordlige Kroatien er en region med fremragende vine, vidunderlig wellness, floder, vandløb og søer, hvor du vil opleve en afslappende ferie. Wellness-campingpladsen i denne region byder dig derfor velkommen.

Seværdigheder i området

Slotte

Udforsk legender og hemmeligheder fra adskillige eventyrslotte som den romantiske Trakošćan. Trakošćan ligger på en bakke over søen og er omgivet af en stor skov - det ligner en noget fra ens fantasi. Besøg barok slottene Bežanec og Miljana, Mihanović, Sveti Križ Začretje, Stubički Golubovec og bestemt det middelalderlige slot Veliki Tabor kendt for kærlighedshistorien mellem en adelsmand og en bondepige.

Krapina Neanderthal Museum

Lige siden åbeningen i 2010 har Krapina Neanderthal Museum tiltrukket opmærksomhed, ikke kun på grund af den spændende udstilling om Neandertalerne, men også på grund af måden udstillingen er lavet på. Museet giver en virkelig god forståelse af denne befolkning i Krapina fra stenalderen, der boede i dette område for 125,000 år siden. Udstillingen er opsat som en tidsmaskine gennem universets, jordens og menneskets historie frem til i dag med særlig vægt på Neandertalerperioden.

Gastronomi og vin

Mange veje går forbi vinmarkerne og fører til vinkældre med de bedste vine, Zagorje kan tilbyde. Nyd smagningen af traditionelt fremstillede vine omgivet af fredelige bakker.

Tag en tur rundt og prøve de forskellige restauranter i regionen og prøv nogle af de bedste traditionelle retter. Zagorjes gastronomi er kendt for sin aroma, duft og rige smag. Prøv kalkunen med mlinci (som er en skål svarende til brødskorpe), ost eller græskartærte, såsom Zlijevka eller Štrukli - ostfyldt wienerbrød, lækre og rige supper med bacon og kødretter.


Zagreb

Zagreb er en fantastisk by med masser af lebent og smukke bygninger.

Zagreb, Kroatiens nordvestlige hovedstad, er kendetegnet ved sin østrig-ungarske arkitektur fra det 18. og 19. århundrede.

Indtryk fra mange turister kan sammenfattes i en enkelt sætning: en stor by, der formår at forblive romantisk og sikker. Der er ubegrænsede muligheder for at besøge musik- og teaterbegivenheder, kunstudstillinger, museer, sportsbegivenheder og nyde behagelige gåture, interessant arkitektur, der er masser parker i centrum af byen, gågader og atmosfære. Hyggelige gågader med mange åbne caféer med have- og gadeterrasser spredt over hele byen tilføjer charmen ved Zagreb-gæstfrihed. Det største antal kulturelle og andre institutioner ligger i centrum af byen på et relativt lille område, hvor alt er inden for gåafstand.

Zagreb har omkring 30 attraktive parker, spredt over området større end 400.000 kvadratmeter. Blandt de mest kendte er den såkaldte Lenuzzi Horseshoe eller Green Horseshoe - et kompleks af syv firkanter, der indrammer centrum med parker og grønne områder i form af bogstavet U. Det er også vigtigt at nævne Maksimir Park og skov med zoologisk have, grønne områder som Jarun rekreative center, Bundek Sø og Sljeme, den højeste top af Medvednica Mountain.

Det rige kulturliv afspejles i adskillige teaterforestillinger, operaer og operetter, koncerter med moderne, klassisk musik og jazzmusik og mange festivaler. Begivenheder i de senere år har været meget interessante og tiltrækker scenekunstscenen takket være live-handlinger fra verdensberømte kunstnere (U2, Jon Bon Jovi, Shakira, Beyonce, Placido Domingo osv.)