Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Spil til turen

For børn kan en kør-selv-ferie godt føles rigtig lang... og hvordan skal du holde dem beskæftiget og underholdt under den lange køretur? Med disse spil kan I få køreturen til at gå lidt hurtigere, og det føles, som om I når jeres feriedestination på ingen tid!

Dyrekæde

Start med et dyr - for eksempel en abe - og med det sidste bogstav i dét ord, skal du navngive et andet dyr - for eksempel et egern. Den næste person skal navngive et dyr, der starter med N. Den person, der er den første til ikke længere at kunne komme på et dyr, taber spillet. Den samme kæde kan I lave med bilmærker, lande, byer og meget, meget andet!

Tæl heste

Hvis du har to dyreglade børn på bagsædet, kan du bede dem om at tælle de dyr, som I kommer forbi. Aftal et tidsrum (fx femten minutter), og så skal hvert barn tælle dyrene (fx heste eller får) på markerne på deres egen side. Vinderen er den, der har talt flest heste i alt. 

Ikke ja, ikke nej

Besvar kun spørgsmål uden at bruge "ja" eller "nej". Det er ret svært! Hvis du bruger et af de to ord eller er for længe om at svare, er du ude af legen. Du kan også tilføje "øh" til forbudt-listen for at gøre det ekstra svært. 

"Jeg skal på tur..."

En gammel klassiker! Alle skal tilføje en ting til listen, som bliver længere og længere. Du starter med: "Jeg skal på ferie, og med mig tager jeg..." og så nævner du noget, som du vil tage med (fx et telt). Den anden person skal så gentage sætningen med den genstand, som du har valgt, og selv tilføje en ny ting. Den tredje nævner de to foregående genstande og tilføjer en tredje. Den første person, der ikke længere kan navngive alle genstandede, er ude.

Spil til pausen

Selv når I holder en lille pause, er det rart lige at nå lidt mere end bare en hurtig tissepause og så køre videre. Tag jer god tid til at spise, strække benene og spille et spil. Du kan medbringe sjippetove, sæbebobler eller en fodbold. Så kan de små få forbrændt lidt energi og slappe af i bilen, når I skal køre videre. 

Nummerplade bingo

Lav et bingokort klar hjemmefra. Her skal du skrive de landeforkortelser, som du kan finde på nummerplader. Medtag også et par specielle lande, som man ikke støder på ret ofte. Hvis I ser en bil med en bestemt landekode på nummerpladen, kan der sættes et kryds. Tip: Du kan også indtaste de samme landekoder et par gange, så bingokortet fyldes hurtigere. Er kortet fyldt? Så har du bingo, og du er vinderen. 

30 sekunder

Til både store og små. Alt, hvad du behøver, er en telefon, hvor du downloader spillet "30 seconds". Klik her for et finde spillet i Apple's App Store og her for spillet i Google's Play Store. Der spilles to mod to. Én spiller på hver hold får vist 5 navne på skærmen og skal beskrive dem for sin holdkammerat på 30 sekunder uden at sige navnet. For hvert navn, der gættes rigtigt, får holdet et point. Holdet med flest point vinder!

Hvem er jeg?

Til dette spil skal du bruge et stykke papir og en blyant. Nogen skriver en person eller en profession på et stykke papir (fx en berømt dansker eller en politibetjent). De andre kan så stille 20 spørgsmål, der kun må besvares med "ja" eller "nej" for at finde ud af, hvilken person der står på papiret. Den næstes tur er dén, der først gætter svaret på papiret. 

En spilbog

Er fantasien løbet tør for flere idéer, og kan I ikke længere finde på nye spil og lege? Så er en spillebog til farten altid et hit hos børnene. Du kan finde mange gode spil- og feriebøger til køreturen med forskellige udfordringer - fx gåder og labyrinter, som børnene kan fordrive ventetiden med.